AK Partili Hatipoğlu'ndan büyükşehir garantisi!

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığınca İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu için ‘Hoş geldin Toplantısı’ düzenlendi.
Toplantıya, Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, ilçe başkanları, AK Parti MYKY üyesi Ali Demirel, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Hatipoğlu’nun teşkilata katılması parti tarafından büyük sevinç ve alkışlarla karşılandı.
İl başkanı ve milletvekillerinin ‘hayırlı olsun’ konuşmalarının ardından Hatipoğlu, basın mensuplarının sorduğu soruları yanıtlayarak önemli açıklamalarda bulundu.
HATİPOĞLU’NDAN ESKİŞEHİR BELEDİYELERİNE ‘BECERİKSİZ YÖNETİM’ GÖNDERMESİ
Konuşmasına parti özelinde ve yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekerek başlayan Hatipoğlu, şöyl konuştu:
“Önümüzde yaklaşan bir yerel seçimler var kendinizi bu konuda motive etmenizi bekliyorum. Beceriksiz ve sadece bahane üreten bir yönetimin altında ne yazık ki günden güne eriyor sevgili arkadaşlarım. Kendimizi doğru anlatıp bu seçimi almak ve Eskişehir’i AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmak boynumuzun borcu olmalıdır. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de açıklamalarından anlaşılacağı üzere Eskişehir’de CHP belediyelerinde oylarda gerileme var. Vatandaşımız da artık ‘yeter’ diyor.”
“BÜYÜKŞEHİR’İ KAZANACAĞIZ”
Kamuoyunda şahsının ‘Büyükşehir Belediye Başkan adayı’ olmak için İYİ Parti’den ayrıldığı ve Büyükşehir adayı olmak istemesi ile ilgili söylemler konusuna açıklık getiren Hatipoğlu, şunları söyledi:
“Büyükşehir başkanlığı konusundaki karar Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı. Ben aday olsam da, Eskişehir’e yakışacak başka bir adayımız olsa da biz elimizden gelen çalışmayı yapacağız ve ben veya başka bir AK Parti’li arkadaşımızla Büyükşehir’i kazanacağız. AK Parti’ye aday olmak için geçmedim. Ne AK Parti’den böyle bir taahhüt var ne de benim böyle bir beklentim var. Maddi manevi hiçbir beklentim olmadan Türkiye yüzyılına inandığım için, yüzde yüz Milli duruştan dolayı AK Parti’ye katıldım. Başka bir arkadaşım da aday olsa ben kendim olmuş gibi çalışacağım ve AK Parti’ye Eskişehir Büyükşehir’i kazandıracağım.”
“BEN O DEFTERİ KAPATTIM”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Hatipoğlu hakkındaki söylemleri konusunda sorulan soruya cevap veren Hatipoğlu, “İYİ Parti’den ayrılış sürecimi açıkladım. Bir işe girerken değil, çıkarken kalitesi belli olur. Ben İYİ Parti defterini kapattım. İYİ Parti’yle alakalı bundan sonra ağzımdan, üzerimize bir iftira atılmadığı sürece, bir şey duyamazsınız. Söylemek de istemiyorum, ben o defteri kapattım. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ne söylediğinin çok bir önemi yok bu saatten sonra. Ben önüme bakıyorum. Bundan sonra ağzımdan Eskişehir dışında bir şey duyamayacaksınız” diye konuştu.
“AHİRETE KADAR BENDE KALACAK ŞEYLER VAR”
Hatipoğlu’na ‘herkes eteğindeki taşları bir döksün’ paylaşımı üzerine konuya bir açıklık getirmesi sorulduğunda Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Bir hafta konuşmadım herkes eteğindeki taşları döksün diye. Herkesin yalanlarına, iftiralarına maruz kaldım. Ben onları da haklı görüyorum. Çünkü onlar benim şahsıma değil kurumsal yapıya söylenmiş sözler. Ben son kez açıklamamı yaptım, tekrar etmek istemiyorum. Benim bir cümlemden herkes alacağı mesajı aldı zaten. Bir yola çıkarken her şey güzel başlıyor. Bir yoldan ayrılırken herkesin kalitesi belli oluyor. Herkes kalitesini yol ayrımında belli etti. Ben ayrıldığım yer hakkında ne olursa olsun mahrem bir şey, kötü bir şey söylemek istemiyorum. Ben üzerime çok fazla gelinmediği takdirde ahirete kadar bende kalacak şeyler vardır, bende kalacaktır.”
İYİ PARTİ’DEN AK PARTİ’YE GEÇİŞLER BAŞLAYACAK
‘Hatipoğlu oyları AK Parti’ye mi götürdü?’ soruları konusunda konuşan Hatipoğlu, “Benim istifamdan sonra İYİ Parti’de benimle yol almak isteyen arkadaşlarım oldu, sayıları 500’ün üzerinde. Ayrılanlar oldu, benimle yol yürümek isteyip ayrılacaklar da olacak. Önümüzdeki günlerde AK Parti’mize katılımlar olacaktır. Ben 90 bin oy aldım. Hiç mi bir kısmı Hatipoğlu’nu destekleyenler değildir? Biz bunun 40 binin üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Benim oy götürdüğüm falan yok. Ben herkesin milletvekiliyim, Eskişehir’in milletvekiliyim” dedi.