“Partilerimizin aldığı oylarda düşüş var”

“Partilerimizin aldığı oylarda düşüş var”
Seçim sonuçları ve 2’nci tur seçimleri için değerlendirmelerde bulunan AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, “Şimdiden çalışmalarımıza başladık. Süreç içerisinde de birer birer hayata geçireceğiz" dedi.

Cumhur İttifakı ortakları ve Milletvekillerinin katılımıyla bir otelde basın buluşması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında 14 Mayıs seçimlerine yönelik değerlendirme yapılarak, 28 Mayıs seçimlerine ilişkin yol haritası anlatıldı.

Eskişehir'de bulunan Cumhur İttifakı üyesi partilerin temsilcileri basın mensupları ile bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen toplantıya, AK Parti Eskişehir Milletvekili olarak seçilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, BBP Genel Merkez MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı ve gazeteciler katıldı.

Toplantıda açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in gündeminde seçimler vardı. Seçim sonuçlarının muhalefete milletin bir cevabı olduğunu belirten Bakan Dönmez, deprem bölgesindeki oy sonuçları hakkında da konuştu.

“PARTİLERİMİZİN ALDIĞI OYLARDA DÜŞÜŞ VAR”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, “Türkiye genelinde de partilerimizin aldığı oylarında bir düşüş var. Eskişehir’deki düşüş Türkiye’ye göre daha az. Yüzde 1’lik bir farkla hem birinciliği hem de 1 milletvekilini kaybettik. Bir de unutulmaması gereken bir önceki seçimde 7 milletvekili çıkartıyordu. BBP de yüzde 1’nin oy aldı. Yeniden Refah geçen seçimlerde yoktu. İttifak içerisinde olsalar da kendi logolarıyla seçime girdiler. Sandık sandık mahalle, mahalle değerlendirme yapıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’DE HERHANGİ BİR SORUN YAŞANMADI”

14 Mayıs’ta milli iradenin bir kez daha tecelli ettiğini ifade eden Dönmez, “Türkiye demokrasi sınavını yüksek bir katılım ile alnın akıyla tamamladı. Tüm yurttaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Seçim güvenliği ile hususlardan biri enerji ile ilgili hususlardan biriydi, Türkiye’de herhangi sorun yaşamadı.” dedi.

“BİZ KAZANINCA KİMSE KAYBETMİYOR”

Milletin Cumhurbaşkanı’na olan güvenini ortaya koyduğunu belirten Dönmez, “Seçimden önce yapılan algı operasyonlarına ve algı operasyonlarına rağmen Anadolu irfanı bir kez daha galip geldi. Kurulmak istenen bütün oyunları bozduk. Kumar masalarını dağıttık. Seçim süreci boyunca sokak sokak gezdik hakkı ve hakikati anlattık. Bir kez daha Cumhur İttifakı’ndaki bütün kardeşlerimize özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği bir söz vardır. “Biz kazanınca kimse kaybetmiyor” bugüne kadar hep öyle oldu.” şeklinde konuştu.

“BUNLAR ENKAZ ALTINDA İKTİDAR ARAYANLARDIR”

Dönmez, “Deprem bölgesinden Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı’na yüksek oy çıktı diye içlerindeki kini ortaya çıkardılar. Meğer bunların yardımı aslında seçim yardımıymış, göz boyamakmış, karşılık bekleyerek yardımlar olduğunu anladık. Bunlar insanlıktan nasibi almamış kişiler, bunlar, enkaz altından iktidar arayanlar. Depremin ilk günlerinde ben de oradaydım. Tüm sivil toplum kuruşlarımız yardımlarını yağdırdılar. Birçok depremzedenin acısına ortak olduk. Bazıları da turist gibi geldi gitti. Ben onlara deprem turistti diyorum onlara, yanında getirdikleri 2. Sınıf oyuncularla ucuz tiyatro sergilediler. Devletimiz depremin ilk olduğu andan itibaren, bütün imkanlarıyla hep sahadaydı.” ifadelerini kulandı.

“21 YILIN ŞANINA YAKIŞIR ŞEKİDE OY KULLANACAĞIZ”

Dönmez, “Şimdi önümüzde, bir seçim daha var. Bir yarısı oynanmış maç gibi düşünebiliriz. İkinci yarıya önde gidiyoruz ama maç 90 dakika. Hakem de milletimiz. Ümit ediyorum ki, milletimiz birinci seçimde olduğu gibi Cumhurbaşkanımıza desteğini devam ettirecek ve farkla da Cumhurbaşkanımıza, milletine devletine hizmet etme yetkisini verecektir. Bir kez daha söylüyoruz, Türkiye düşmanları üzülecek ama milletimiz sevinecek. Artık son bir adım kaldı. Bu seçim, vefa seçimi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 yıldır gece gündüz demeden, ömrünü millete atfetti ve şimdi inşallah milletimiz de 21 yılın şanına yakışır şekilde bir kez daha oylarını Sayın Cumhurbaşkanımızdan yana kullanacak. O yüzden diyoruz ki, büyük Türkiye zaferi için haydi bir kez daha sandığa. Oylarımızı bir kez daha refaha, birliğe ve büyük Türkiye hareketine vereceğiz. 28 Mayıs sabahı aydınlığa hep birlikte imza atacağız.” diye belirtti.

“ESKİŞEHİR KAZANAN TARAFTA OLACAK”

Eskişehir’e değer diyerek yola çıktıklarının altını çizen Dönmez, “Şimdiden çalışmalarımıza başladık. Süreç içerisinde de birer birer hayata geçireceğiz. Eskişehir için Cumhur İttifakı’nın bütün üyeleri olarak tempomuzu düşürmeden çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü Eskişehir bizim için çok kıymetli. Bu şehir için ne yapsak değer diyoruz. Doğru adamla yola devam diyecek Eskişehir’in de bu seçimde Sayın Cumhurbaşkanımıza tam destek vereceğini düşünüyoruz. Eskişehir’de şüphesiz kazanan tarafta olacak diyoruz.” diye vurguladı.

“ESKİŞEHİR’DE NE YAPILMASI GEREKİRSE YAPACAĞIM”

AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, “Eskişehir’de ve tüm Türkiye’de 14 Mayıs gecesi demokrasi şenliği oldu ve güzel bir sonuç aldık. Yapılan anketlerin aslında gerçekçi olmadığını sandık sonuçları göstermiş oldu. Eskişehir’in vekili olarak vekaletin sorumluluğunun farkındayım. Eskişehir’de ne yapılması gerekirse yapacağım. 28 Mayıs’ta inşallah başarılı olacağız.” diye belirtti.

“PARLAMENTODA GÜÇLÜ ŞEKİLDE YERİMİZİ ALDIK”

Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, “Parlamentoda güçlü şekilde yerimizi aldık. Teveccüh gösteren herkese teşekkür ederim. İttifakımız devam etmektedir. Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı adayımızı sonuna kadar destekliyoruz. Yeniden sıfırdan bir seçime gideceğiz, rehavete kapılmak düşmeden aynı kararlılıkla Cumhurbaşkanımıza oy vermeye davet ediyoruz herkesi.” dedi.

“MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK İÇİN İTTİFAKI KURMADIK”

BBP Genel Merkez MYKY Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, “Maalesef Cumhurbaşkanlığı seçimimiz ikinci tura kaldı. Çok az bir farkla. Bizler Cumhur İttifakını sırf seçimlere girip çıkıp, oy alıp, milletvekili çıkarmak seçilmek için kurmadık. 15 Temmuz gecesi hain FETÖ darbe girişiminde sokaklarda kurduk. Vatandaşın adlandırdığı 7 düvel dediği grupla karşı karşıya kaldı. Her türlü fitne fücurla karşı karşıya kalarak mücadele verdik. Elimizden geleni ardımıza koymayıp çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“ADAYIMIZ BELLİ KARARIMIZ NET”

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, “14 Mayıs gecesi milletimizin iradesi tecelli etti. Ne yazık ki o gece Cumhurbaşkanlığı seçiminde istenilen çoğunluk gerçekleşmediği için 28 Mayıs’ta ikinci tur seçimi yapılacaktır. Milletimizin arasına etnik ve mezhep ayrılığı sokmak isteyenlere aslında en büyük cevabı 14 Mayıs gecesi milletimiz vermiştir. Adayımız belli kararımız net. Son dakikaya kadar çalışıp, sandıklara sahip çıkacağız. Türk Milliyetçilerinin hepsini Cumhurbaşkanı adayımıza destek vermeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.