Sedef Kabaş: Ayşe Ünlüce aday olmayacak da kim olacak?

Sedef Kabaş: Ayşe Ünlüce aday olmayacak da kim olacak?
ÇYDD Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Kadın Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte Sedef Kabaş “İlham Veren Kadınlar” söyleşide Eskişehirlilerle buluştu.

ÇYDD Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Kadın Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte Gazeteci, yazar, televizyon programcısı Sedef Kabaş, Haller Gençlik Merkezi’nde düzenlenen “İlham Veren Kadınlar” başlıklı söyleşide Eskişehirlilerle buluştu.

“İlham Veren Kadınlar” söyleşisinde Sedef Kabaş, yaşam öykülerini kitap haline getirdiği Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ve Hukukçu, sosyolog, iletişim bilimci Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın yaşamından kesitleri katılımcılarla paylaştı.

Eskişehir’de olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade eden Kabaş, yaptığı konuşmada; “Burada olmamın en büyük sebebi Ayşe Hanım, ona destek vermem lazımdı. Seçim öncesinde kadınlara destek vermek için her zaman yaptığım söyleşilerden bir tanesini de Eskişehir’de yapmam lazımdı. Ayşe Hanım’a neden destek vermek istediğimi şöyle anlatayım; Ayşe Hanım’ın meselelere farklı bakış açılarıyla çözüm getirmek istemesi ve Yılmaz Hoca’mızın bu zamana kadar yaptığı başarılı icraatlarının içinde olması, çok iyi bir hukukçu, sivil toplum kuruluşu gönüllüsü, Eskişehir sevdalısı, Atatürkçü ve kadın olması. Ayşe Ünlüce aday olmayacak da kim olacak?” diye konuştu.

Söyleşinin ardından Eskişehir Kadın Platformu tarafından Sedef Kabaş’a Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kadın öğretmenlerinden olan Refet Angın anısına her yıl verilen “2024 yılı Refet Angın ödülü” takdim edildi. Ödül takdiminin ardından Kabaş, son kitabı olan “Yandığın Ateş Yoluna Işık Olur” ve diğer iki ilham veren kadını anlattığı “Muazzam Muazzez” ve “Hayatını Seçen Kadın” kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum