A.Ü.'DEN TÜRKİYE'DE BİR İLK!

A.Ü.’DEN TÜRKİYE’DE BİR İLK!
Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nde mücadele edecek olan Anadolu Üniversitesi Türkiye’de bir ilke imza atarak İşitme Engelli 3 milli sporcuyu kadrosuna kattı. Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü ile İşitme Engelliler Federasyonu...

Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'nde mücadele edecek olan Anadolu Üniversitesi Türkiye'de bir ilke imza atarak İşitme Engelli 3 milli sporcuyu kadrosuna kattı.
Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü ile İşitme Engelliler Federasyonu arasında imzalanan protokolle 3 işitme engelli milli basketbolcu Anadolu Üniversitesi Basketbol takımına katıldı. Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda alınan bu tarihi karar duyuruldu. Bu önemli toplantıya Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, Eskişehir İşitme Engelliler Spor Kulübü yöneticileri ve İşitme Engelliler Milli Takım Antrenörü Rıza Solmaz katıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, Türkiye'de ilk kez uygulanan bu sosyal sorumluluk projesinin diğer üniversitelere ve spor kulüplerine de örnek olması gerektiğini ifade ederek Anadolu Üniversitesi'nin engellilere özel eğitim alanı yaratma projesinin giderek genişleyeceğini söyledi. Rektör Aydın aynı zamanda bu protokolde emeği geçen herkese teşekkür etti. İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş ise Anadolu Üniversitesi'nin işitme engelli sporuna destek konusunda öncü bir üniversite olduğunu söyleyerek, '3 milli basketbolcu Anadolu Üniversitesi takımına aktarıldı. İşitme Engelliler Basketbol milli takım antrenörümüz Rıza Solmaz'ın bu konuda önemi çok büyük. Anadolu Üniversitesi'yle yapılan bu protokol sayesinde milli takım bazında daha başarılı olacağımızı düşünüyorum' dedi. Toplantının ardından Anadolu Üniversitesi ile Eskişehir İşitme Engelliler basketbol takımı özel bir müsabaka oynadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.