Altyapıya yapılan takviyeler Eskişehirspor'a güç kattı

Altyapıya yapılan takviyeler Eskişehirspor'a güç kattı
Eskişehirspor Akademi Ligi ekipleri bu sezona iyi başlangıç yapmış, performansları ise dikkat çekmişti. Alt yapı antrenörlerinin daha önce belirlediği ve yüzde 95’inin Eskişehirli çocukların oluşturduğu yeni transferler takımlara güç kattı.

Eskişehirspor altyapısı bu sezona oldukça iyi başladı. U19 takımı Elit B Ligi’nde lider, U17’ler iki de iki yaptı. U16 ve U15’ler sezona galibiyetle başlarken, U14’ler berabere kaldı.

Uzun yıllar sonra ilk kez sezon başlangıcı olarak böylesine bir performansa imza atan ekiplerden uzun vadede de beklentiler büyük. Daha önce izlenilen ve bilinen birçok oyuncu alt yapıya kazandırıldı. Bu oyuncuların %95’inin Eskişehirli olması gelecek ile ilgili beklenti ve umutları daha da arttırdı. Alt Yapı Yönetimi sadece günlük sonuç ve başarıları elde etmekten çok ilerleyen yıllarda Eskişehirspor A takım formasına aday isimleri bünyeye kattıklarını ve kaliteyi de bu sayede yükselttiklerini söylediler.

Teşekkür edildi

Eskişehirspor Altyapı sosyal medya hesabından ise şu açıklamaya yer verildi:

“Altyapımıza 2024-2025 sezonu birinci transfer döneminde U14, U15, U16 ve U17 kategorilerine toplam 29 transfer yapıldı.

U14 takımımıza, Anadolu Üniversitesi’nden Kaleci Ebubekir Çelik, orta saha oyuncusu Çınar Kılıç, kanat forvet oyuncusu Uras Ural’ı, Eskişehir Altyapı Derneği’nden stoper oyuncusu Ali Osman Kanmaz’ı, Eskişehir Elit Futbol Kulübü’nden orta saha oyuncusu Enes Can Kaya’yı, Bursa İdmanocağı Spor’dan kaleci Kuzey Esen’i, U15 takımımıza Eskişehir İdmangücü Spor’dan kanat oyuncuları Yusuf Dombaycı ve Hakan Özen’i, Eskişehir DSİ Bentspor’dan forvet oyuncusu Buğra Erdurmaz’ı ve Isparta Kızıldağ 32 Spor’dan orta saha oyuncusu Veli Kahraman’ı, U16 takımımıza Anadolu Üniversitesi’nden kanat oyuncuları Ensar Çağan Kovancı ve Mustafa Kayra Can’ı, stoper Yiğit Efe Subaşı’nı, Eskişehir DSİ Bentspor’dan orta saha oyuncusu Doruk Vatansever’i, Eskişehir İdmangücü Spor’dan kaleci Behlül Kartal’ı, orta saha oyuncuları Cem Kıvılcım Özdemir’i ve Ömer Aydın’ı, Beykoz Anadolu Spor’dan kanat oyuncusu Mustafa Karagöz’ü, U17 takımıza Anadolu Üniversitesi’nden kaleci Umut Mutlu’yu, stoper Kerem Kösa’yı, orta saha oyuncuları Kerem Arslan Sürek, Utku Yaman, Emirhan Koşansu’yu, kanat oyuncuları Batuhan Koşansu, ve İsmail Kan’ı, Bucaspor’dan kaleci Furkan Erol ve forvet oyuncusu Çınar Sarıtaş’ı, Göztepe’den stoper oyuncusu Ömer Ekinci ve Eskişehir Elit Futbol Kulübü’nden kanat oyuncusu Kayra Kurtuluş’u transfer ederek kulübümüz bünyesine kazandırdık.

Oyuncularımızın kulübümüze kazandırılmasında emeği geçen tüm kulüplerimize teşekkür ederiz.”

2’si içeride 3’ü gurbette

Öte yandan Eskişehirspor U19 takımımız yarın 12.00’de Giresunspor’u, U17’ler ise saat 15.00’te Sincan Belediyesi’ni konuk edecek.

Pazar günü Akademi takımlarımız deplasmanda olacak. U14’ler 13.00’da Belediye Kütahyaspor’un, U15’ler 13.00’te Karacabey’in, U16’lar ise 15.00’te Balıkesirspor’un konuğu olacak.

U19 ve U17 Liglerinde şampiyonluğu kovalayan Eskişehirspor altyapısında akademi takımlarının bu sezonki performansları merak ve heyecan ile takip edilecek.

eskisehirspor-altyapi.webp

eskisehirspor-altyapi-001.webp

eskisehirspor-altyapi-002.webp

eskisehirspor-altyapi-003.webp

eskisehirspor-altyapi-004.webp

eskisehirspor-altyapi-005.webp
Kaynak: Spor Servisi

Etiketler :