Namağlup şampiyonun öğrencileri de zirvede

Namağlup şampiyonun öğrencileri de zirvede
Ankara’da düzenlenen Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Eskişehirli milli sporcu ve antrenör Gülsena Karakuyulu, rekor puanla 20’nci kez Türkiye şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza attı.

5-8 Şubat tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda yaklaşık bin 800 sporcu mücadele etti. 2014 yılından bu yana yenilgi yüzü görmeyen Gülsena Karakuyulu, 8.36 puanla hem kendi rekorunu hem de turnuva rekorunu egale ederek 20’nci şampiyonluğunu elde etti.

Başarının büyük bir sorumluluk getirdiğini belirten Karakuyulu, hedefinin 24 Mart’taki Turkish Open’da derece almak ve ardından Güney Kore’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

Tatamide Hem Sporcu Hem Antrenör

Bu yıl yalnızca sporcu olarak değil, antrenör kimliğiyle de tatamiye çıkan Karakuyulu’nun yetiştirdiği 6 sporcu; 4 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Karakuyulu, “Zirvede kalmak daha zor. Bunun için günde 10 saate yaklaşan antrenman yapıyorum. Öğrencilerimin başarısı en az kendi şampiyonluğum kadar gurur verici” dedi.

“Gülsena Hocam Gibi Olmak İstiyorum”

12 yaşındaki Zeynep Özçeliker, Türkiye üçüncülüğü elde ettiği ilk ulusal şampiyonasında büyük mutluluk yaşadığını belirtirken, 13 yaşındaki Eda İpek Güler ise 12-17 yaş kategorisinde Türkiye ikincisi olduklarını ve hedefinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu ifade etti.