Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Bir sen daha yok yeryüzünde…

Her yeni güne neşeyle uyan, umut hep içinde olsun. Acele etme yataktan kalkmak için. Önce yatak keyfi yap biraz, yavaş yavaş aç gözlerini yüzüne gülümsemeni takınarak. Kediler gibi şöyle bir gerin, bu günde uyanabildim çok şükür diye sevin.

Sonra aç radyonu, çalan şarkı ruhuna işlesin. Perdelerini arala yavaşça, güneş dolsun odana. Git güzelce yıka yüzünü, suyun her bir zerresini hisset iliklerine kadar. Özenle bir kahvaltı sofrası hazırla kendine, ayaküstü aceleyle sakın yeme. Koy çayını, yağla ekmeğini, bir dilim peynir kes kendine, domatesin en kırmızısı olsun yanında bir de. Yudumlarken tavşankanı çayını, gazetelere bir göz gezdir hızlıca. İş de ihmale gelmez bu arada, aç maillerini, ele senin için önemlileri.

Sonra gelsin sıra hazırlanmaya. Geç gardrobunun başına, çıkar en sevdiğin kıyafetini giyin. Sık mis gibi parfümünü, sür kırmızı rujunu, çok güzelim gene diye sevin. Çantanı hazırla özenle, telefonunu ve anahtarlarını koymayı ihmal etme, unutup da aman ha sonra bir de eve geri dönme. Çık dışarı, kokla önce şöyle bir havayı. Kaldır kafanı bak bir gökyüzüne, kuşlar uçuyor, ılık rüzgar tatlı tatlı yüzünü nasıl da okşuyor. Çek derin bir nefes içine, yaşıyorsun işte var mı daha ötesi, kim kimle ne yapmış sana ne? Kendini inandır önce gününün güzel geçeceğine.

Bin arabana yada bırak arabayı, şimdi park yeri derdiyle bir de uğraşma. Yolun çok uzun değilse, daha sağlıklı olur yürü bence. Baktın ki yoruldun bin oradan bir otobüse. Varınca işyerine bas düğmeye in güzelce. Savur saçlarını havayla şöyle, tak koluna çantanı, vur topuklarını yere. Alem kendine özgüveni olan kadın görsün. Hiç bir şey senden daha değerli değil, takma kafana tokadan başka bir şey, hiç bir şeyi dert etme kendine.

Bak işine, kimseye boyun eğme ama tepeden de bakma sakın ha kibirlenme, böbürlenme. Bugünün yarını da var, Allah birden tepetaklak ediverir insanı ona göre. Çalışmak ibadettir. Sen düzgün yap işini. Yanlış yollara girme, adam seçme. Kötü işler yapma, yalan söyleme, tutamayacağın sözler sakın verme kimseye. Dürüst ol, iyi niyetli ol, merhametli ve vicdanlı ol, yardım et ihtiyaç sahiplerine. İnsan ol önce. Kadir kıymet bil, hatır gönül bil. Gerekirse tek bir dostun olmasın ve yalnız kal ama asla duruşunu bozma, sevdiklerini üç kuruş uğruna satma ve kimseye minnet etme.

Yaşam denen bu zorlu mücadelede kimi zaman üzüldüğün de olacak elbet bunu bil, hayal kırıklığına uğrayınca sonra acı çekme. Ama zaman her şeyin en iyi ilacı. Her kışın bir baharı, her gecenin elbet var bir sabahı. Sen, sen ol kimsenin kalbini kırma ve kimseye de kalbini kırdıracak tavizi verme. Şunu unutma bir de; bir sen daha yok yeryüzünde!…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi