Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Daha mutlu, daha özgür…

Bu hayatta unutmam dediğin bazı dertler unutulacak ama bazı insanların yaptıkları ve yaşattıkları asla unutulmayacak. Bazı isimler, bazı yüzler, bazı kelimeler ve bazı gidişler hep aklında kalacak.
Tabii ki hayatında güzellikler de olacak. Hem de hiç beklemediğin, tam da umudunu kestiğin zamanlarda yollar açılacak. Sürprizler olacak.

Açılan bu yollarda mutlulukla, umutla bazen de heyecanla yürüyeceksin. Kalbin güm güm çarpacak, o anın güzelliği belki de yaşadığın o tatlı telaş yıllar geçsede hiç unutulmayacak, aklının bir köşesinde daima kalacak. Hatırladığında dudaklarında bir gülümseme belirecek. Kendini huzurlu ve neşeli hissedeceksin. İyiki diyerek şükredeceksin.

Hayat neşesiyle, hüznüyle, acısıyla mutluluğuyla, iyilik ve kötülükleriyle hep bizim için. Zaman zaman mucizelerle dolu, kimi zamansa dertle tasayla. Ama unutma, yaşıyorsak hala umut var. Her zaman da olacak.

Kimi masal gözyaşıyla noktalansada kimi masalın sonu mutlu yazılacak. Kavuşmalar olacak yüzleri güldüren, vedalar hep ağlatmayacak. Hep acı ve gözyaşı ile geçmez ki bu ömür. Kahkaha ve heyecana da kapımız zaman zaman aralanacak. Sevgi baş tacımız, kalbimizde olduğu müddetçe sevginin ufacık bir kırıntısı bile içimiz açılacak, ruhumuz ferahlayacak. Güzellikler getirecek bize. Güzel günleri müjdeleyecek.

Renkleri anlamlandıracak bazen sevgi, nesnelere can verecek. Anıları yaşatacak, sana hayatı öğretecek. Kendini özgür bırakmanı sağlayacak. Kendini bulmana yardımcı olacak.

Hadi sen de hemen başla şimdi kendini bulmaya; erteleme, bekleme, vazgeçme. Daha sık gökyüzüne bak, denize bak, yeşile bak, doğaya bak, huzur bul. Daha az yere, eşyaya, insana, ayağa... Hem ne demişler dost başa, düşman ayağa... Böylece düşüncelerin daha net ve hafif olacak. Sen de daha mutlu ve özgür...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi