Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Dünyayı güzelleştiren kadınlara…

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü… Sokakların, tv kanallarının, sosyal medyanın kısacası her yerin bu gün kadınlara minnet, hürmet ve sevgi gösterebilmek adına çiçeklerle bezeli olması gerekirken, hepimiz karalar bağlayarak, ciğerimiz yanarak, gözyaşlarımızı akıtarak, hala hemen hemen her gün gibi öldürülen, vahşete kurban giden yada şiddete, tacize, tecavüze maruz kalan hemcinslerimize ağlıyoruz. Bugünü ne yazıkki kutlayamıyoruz. Farkındalık yaratmaya çalışarak, şiddete hayır mesajlarıyla tepkimizi dile getiriyoruz sadece o kadar.

Hepimiz birer ana babadan dünyaya geldik. Doğduğumuzda hepimiz masumduk, peki sonra neden bazılarımız vahşileştik, cana kasteder olduk, hayatı baş tacı etmemiz gereken kadınlara neden zindan ettik?

Biz kadınlara çok baktık. Sevmedik onları, anlamadık hiç ama her yerlerine baktık. Hem de yiyecekmiş gibi, pis bir gözle baktık. Sapık gibi baktık, şehvet dolu baktık. Ama gözlerine hiç bakmadık. Neler söylemek istiyordu o gözler, hiç anlamadık. Biz dedim demin gerçi ama siz anladınız beyler, size sesleniyorum….

Sadece bugün sevmeyin, sadece bugün sevginizi göstermeyin, sadece bugün gülümsemeyin, sadece bugün sevgi sözleri söylemeyin. Eğer seviyorsanız susmayın, durmayın, beklemeyin, acele edin!.. Ona her gün sevginizi hissettirin, ona her gün kendini özel hissettirin. Hergün biz diyebilin, hergün bizim diyebilin. Karınızı, kızınızı, annenizi ve diğer tüm kadınları nolur artık üzmeyin, yaşamaları için onlara kol kanat gerin. Günahlarına girmeyin, çelme takmayın, sırtlarından vurmayın, bir başarı gösterdiklerinde tutup aşağı çekmeyin, takdir edin, onlar adına sevinin.

Kadınlar siz de kendi değerinizi bilin. Herşeye evet demeyin, boyun eğmeyin, kendinizi ezdirmeyin. Saçınızı süpürge etmek yerine biraz da kendiniz için yaşayın, giyinin, süslenin, bakımlı olun, kendinizi her konuda yetiştirin. Erkeğin hem midesine hem gözlerine hem de beynine hitap edin. Kız çocuklarınıza sahip çıkın, onları okutun, eğitin, kendilerine güven duymalarını öğretin. Öğretin ki ileride güçlü kadınlar olsunlar. Desteklerinizle yalnız olmadıklarını bilsinler. Evlendiklerinde kapalı kapılar ardında şiddet, taciz, tecavüz yada saygısızlık görmesinler.

Dünyayı daha yaşanabilir kılan, elinin değdiği her yeri güzelleştiren, adeta bir çiçek bahçesine çeviren, evlat yetiştiren, çalışarak evine katkı sağlayan, onuruyla, namusuyla yaşayan tüm kadınların günü kutlu olsun. O zaman ne diyoruz; erkeğin adam olduğu yerde kadına hergün 8 Mart’tır!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi