Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Gören göze, hisseden kalbe sevgilerimle…

Mesele hiçbir zaman aşk değil. Asıl mesele güven, dostluk, yol arkadaşlığı. Birbirini dinlemedikten, anlamadıktan, sesine, dertlerine sağır olduktan, zor zamanında destek olmadıktan, mutluluğuna kendi mutluluğun gibi sevinmedikten sonra bir ilişki yürütmenin ne anlamı var ki? Aşkı tek heceden sevgiyi ise beş harften ibaret sanıp adına ilişki demeyin. Lütfen bu kadar basitleştirmeyin ne olur.

Sizinle aynı yolda yanyana yürümek istemeyeni kendi vaktinizden çalarak ikna etmeye çalışmayın. Zorla güzellik olmaz, bir insan neyse o’dur, değişmez, düzelmez bunu sakın unutmayın.

Mesele hiçbir zaman aşk değil, asıl mesele yol arkadaşlığı… Yol arkadaşı da güven vermeli insana, yalan söylememeli, aldatmamalı, sırtından vurmamalı, sırtına kambur olmamalı, bahanelere sığınmamalı. Kanının son zerresine, ömrünün son nefesine kadar yürekten sevmenin hakkını vermeli. Adam gibi sevmeli!..

Mesele el ele birlikte yürümek dağları, bayırları. Tümseklerde birlikte tökezlemek, yeri gelip birlikte düşmek, çukurlara batmak ama el ele yine beraber kalkmasını bilmek. Destek olmak, kıymet bilmek asıl mesele. Düz yolları herkes sever, herkes sever günlük güneşlik güzel bir hayatı. Ama engellere de eğer göğüs gerebiliyor ve korkmayıp, kaçmayıp yarı yolda bırakmıyorsan eşini, dostunu, can yoldaşını işte o zaman güçlüdür ilişkin ve ne olursa olsun sırtın yere gelmez vesselam.

Sevgi en güçlü bağ, sevgi hayatın anlamı, sevgi yaşamın olmazsa olmazı. Herşey sevgiyle mümkün, dik durabilmek de, aşılmaz sanılan dağları göğüsleyebilmek de... Sevgi yoksa hayatında güçsüzsündür, eksiktir bir yanın, kanadı kırık bir kuş gibisindir, çırpınıp debelenirsin ama bir türlü uçmayı beceremezsin. Başarısız olursun hayatta, mutlu olamazsın, hüzün ve gözyaşı yakanı bırakmaz. Ama seversen eğer, sevgi güçlü kılar seni. Bir kuşun kanadında, bir bebeğin gülen yüzünde, bir çocuğun umutla bakan gözlerinde, bir martının azimle atılan o bir parça simidi kapışında, denizin mavisinde, ağacın yeşilinde, sevgilinin sımsıcak ellerinde, sevgi her yerde ve eğer görmesini bilirsen sevgi aslında hep seninle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi