Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Her kalbe nasip olmaz aşk…

Aşk; sözlük anlamıyla bir kimseye yada bir şeye karşı duyulan aşırı sevgi ve bağlılık duygusu. Yada iki ayrı cinsin birbirine karşı duydukları bedensel ve ruhsal güçlü duygu, sevgi ilişkisi.

Tutkudur aşk. Sevginin bir üst noktasıdır adeta. Öyle sanıldığı gibi de sadece birkaç yıl sürmez. Kişilikle alakalıdır bu. Ne kadar adam olduğunla yada ne denli büyük sevdiğinle, sadık olduğunla, şefkatinle, özverinle alakalıdır hem erkek hem kadın için. Cinsiyet meselesi değil yani şahsiyet meselesidir gerçekten.

Evlenince aşk bitmez mesela, yaşlanınca aşk bitmez, aynı evde yaşayınca aşk bitmez. Birlikte çok zaman geçirince aşk bitmez. Özlemeye fırsat bulamadıkça aşk bitmez. Aşk böyle kiloyla alınan, tüketilip biten birşey değil ki, tüh keşke biraz acele etseydin taze bitti diyelim.

Aşk insan özensizleştikçe, sözünde durmadıkça, arada saygı bitince, birbirinizin sevgisini değil de bedenini sahiplendikçe, değer verdiğini karşındakine göstermedikçe biter. Nasıl olsa bitmez diye, ne yaparsam yapayım gitmez diye düşündükçe, hep aynı kişinin omuzlarına yük bindirdikçe, ilgi göstermedikçe, dürüst olmadıkça, yalanını yakalayınca, sorumluluktan kaçınca, çocukça davranınca, olmadık şeyler için saçma sapan gurur yapınca ve kendini hep nimetten sayıp, sanki bulunmaz hint kumaşıymışsın gibi davranınca biter.

İnsan sabreder sabreder, en sonunda bardak taşar, artık içindeki sular akmaya başlar. Kendini sıkarsın önce, susarsın sonra dayanamaz bir gün sende patlarsın. Şaşırmasın kimse buna neticede sende insansın.

Sevgi, saygı ve güven bitmişse eğer bir ilişkide herşey bitmiş demektir. Ama’lar çoğaldıkça, keşkeler diline dolandıkça o ilişkinin artık sonrasının olmadığını anlamaya başlarsın.

Bir insana sahip olmak değil, ait olmak istediğinde aşk gerçekten aşk olur ve o ilişki güzel olur, sağlıklı olur. Sınırlar koymak yerine sınırsız güvenmeyi seçersen aşkın sonsuz olur, o insanda saygın olur. İlla bedenini değil, kalbini istersen sevdiğinin sevgin anlam bulur.

Aşk öyle yüce, öyle özel ve o kadar güzel bir duygudur ki, aşık olursanız kıymetini bilin emi? Çünkü gerçek aşk her kalbe nasip olmaz. Aşkınız ebedi olsun, kalbiniz sevdiğiniz için çarpsın her daim inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi