Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Küsmeyin sevdiklerinize…

Bazıları küs uyudu sabah barışırız diye. Bir daha uyanamadılar…

Bazıları küs ayrıldı, gurur yaptı o arasın diye, arayan olmadı, kavuşamadılar.

Bazıları küs çıktı sabah evden, akşam gönlünü alırım diye, akşam oldu ama geri dönemedi. Nefesi tükendi, vadesi yetmedi.

Hayat bu kime ne zaman ne olacağı belli değil. Bir dakika sonramızın garantisi yok.

Kalp krizi, beyin kanaması, trafik kazası yada daha aklımıza gelmeyen bir sürü acı son… Ölümün yüzü soğuk, şakası yok.

Onun için kimseye küs uyumayın, o an büyük gibi görünen sorunlar gün sonunda bunun için de değmezmiş dedirtebilir size. Sevdiğiniz insanlara sevginizi göstermekten çekinmeyin. Hata yaptığınızda özür dilemekten gocunmayın. Çünkü insana en ağır gelen şeylerden biri de kırıldığı şeyi affetmek için en ufak bir özüre bile razıyken kapalı bir kapıyla karşılaşmak. Gereksiz şeyleri büyütüp uzatmayın, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi boş yere üzmeyin. Daima kalbinizin sesini dinleyin. O size doğru yolu gösterecektir. Hem unutmayın hayatta hiçbir şey ertelemeye değmez. Bazen günün sonunda insanın elinde kalan tek şey pişmanlık olabilir ve boşu boşuna günlerce, haftalarca belki aylarca gurur yaptığınızla kalırsınız. Bu da üzülmenizi ve bu zamanı ömrünüzden yediğiniz gerçeğini ne yazıkki değiştirmez. Bir bakarsınız elinizde avcunuzda kalan hiçbir şey yok saçma sapan bir gurur kırıntısından başka. Değmediğini anladığınızda ise iş işten geçmiş olur çoktan. Giden belki geri dönmez, geçen zaman geri gelmez.

Küsmeyin sevdiklerinize, küsseniz de hemen barışın, küs kalmayın, fazla uzatmayın olur mu? Masum olsun, pembe olsun, çocuklarınki gibi olsun yada nazdan ve sadece sevgiden olsun küsmeleriniz sizinde. Ne demiş büyük usta Nazım Hikmet şiirinde;

“Küsmek nedir bilir misin? Küsmek dürüstlüktür. Çocukçadır ve ondan dolayı saftır. Yalansız’dır. Küsmek; seni seviyorum’dur. Vazgeçememektir. Beni anlatır küsmek. Kızdım ama hala buradayımdır, gitmiyorumdur, gidemiyorumdur. Küsmek; nazlanmaktır, yakın bulmaktır, benim için değerlisindir. Küsmek, sevdiğini söyle demektir.Hadi anla demektir. Küsmek; umuttur, acabaları bitirmektir, emin olmaktır. Yani, diyeceğim o ki: Ben sana küstüm!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi