Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Öyle bir hayat yaşayın ki....

İnsan ömrü öyle kısa ki, neredeyse bir göz açıp kapama süreci ile sınırlı. Kederiyle, sevinciyle, doğrusuyla, yanlışıyla bir rüyadır sanki insan hayatı...

İnsan yaşamı boyunca bir çok şeyle mücadele eder. İnişler ve çıkışlar doludur hayatında. Geçtiği bir sürü köprü vardır. İnsan suya düşmemek için adeta çırpınır.

Hayatta en önemli şey sağlıktır. Yaşamın, nefes almanın kıymetini bilmektir. Ama ne yazıkki çoğumuz bunun kıymetini bilmiyoruz. Bazen şartlar el vermiyor yada ihmalkâr oluyoruz. Bazen de şartları biz olumsuz kılıyoruz kimbilir?

Hayat; doğum, yaşam ve ölüm üçgeninde geçen bir çizgiden ibaret. Dolu dolu yaşayabilmişsen eğer, geriye güzel anıların kalıyor ve iyi ki diyorsun. Eğer yaşayamamışsan layığıyla, dönüp baktığında, harcadığın zamana acıyorsun ve geriye dönüşü olmadığını bilerek, keşkelerle iç geçiriyorsun.

Biliyor musunuz, şu yalan dünyanın en büyük palavrası zenginlik ve güçtür. Bir gün başınıza çaresi olmayan bir hastalık geliverir, o zaman ne güç kalır ne zenginlik. Bir anda tepetaklak oluverirsiniz. Servetinizi de serseniz, sağlığınız elden gitti mi kocaman bir sıfır olarak kalıverirsiniz!..

Bırakın hırsı, malı, mülkü, parayı, gücü... Çok çalışmayı, zamanın yetmemesinden şikayet etmeyi bırakın. Bu dünyada mutluluk arıyorsanız eğer; sağlıklı aldığınız nefesinizde arayın. Tutan eliniz, ayağınızda, sizi taşıyan bacaklarınızda, hâlâ duyabildiğiniz sevdiklerinizin sesinde arayın. Sevdiklerinizi ziyarete gitmek için mezarlığa gitmeniz gerekmiyorsa, oturun şükredin!..

Yaşam an'larda gizlidir. Gözlerinizi kapayın ve şöyle bir düşünün birkaç saniye. Yaşadığınız bir anı, aynı şekilde o ilk hali, ilk büyüsü ile yeniden yaşayabilir misiniz? Gözlerinizi kapattığınız şuan bile bir daha geri gelmeyecek. Şimdi açın gözlerinizi, önce yaşadığınıza ve sağlıklı olduğunuza şükredin.

Hayat o kadar kısa ki, yaşadığınız şu hayatın kıymetini bilin. Unutmayın kaybedilince anlaşılan değerin hiçbir anlamı kalmıyor. Hep gülmeye çalışın. Dudaklarınızdan tebessümler hiç eksik olmasın. Öyle bir gülün ki, insanlar neşenize imrenircesine baksınlar. Sakın ağlamayın, unutmayın gözyaşlarınız çok değerli.

Her şeyi sevin, her şeyin iyi bir yanı olduğunu hep hatırlayın. Dostluktan, iyilikten, barıştan vazgeçmeyin. Bulutsuz bir gökyüzüne rengarenk balonlar uçurun çocuklar gibi. Biliyorsunuz ki bu dünyaya bir daha gelmeyeceksiniz. İçinizdeki çocuk bırakın da çocukluğunu yaşasın biraz...

Hiçbirimiz dört dörtlük değiliz. Hata da yaparız elbet ama hatamızla, doğrumuzla hepimiz insanız sonuçta. Hepimizin kalbi var yeri geldiğinde kırılan. Affetmeyi öğrenin, özür dilemeyi bilin ve hayatı tüm ayrıntılarıyla yaşayın.

Doğal olarak hatırlayamazsınız ama anlatmıştır anne babanız mutlaka, siz doğduğunuzda ağlarken, herkes sevinçten gülüyordu doğumunuza. Öyle bir hayat yaşayınki, öldüğünüzde herkes arkanızdan ağlarken, siz gülün çok uzaklardan onlara, iyi bir insan olarak layığıyla, doyasıya yaşamışlığınızla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi