Anadolu Üniversitesinde dünyada bir ilk

Anadolu Üniversitesinde dünyada bir ilk
Doç.Dr. Hayri Ertan’ın yürütücü ve Öğr.Gör. Ali Onur Cerrah ve Dok.Öğr. Deniz Şimşek’in araştırmacı görev aldıkları ’Motor Becerilerin Nörofizyolojik, Biyomekaniksel ve Biofeedback Yöntemleri ile Değerlendirilmesi’...

Doç.Dr. Hayri Ertan'ın yürütücü ve Öğr.Gör. Ali Onur Cerrah ve Dok.Öğr. Deniz Şimşek'in araştırmacı görev aldıkları 'Motor Becerilerin Nörofizyolojik, Biyomekaniksel ve Biofeedback Yöntemleri ile Değerlendirilmesi' başlıklı proje kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde 'Hareket ve Motor Kontrol Laboratuvarı' kuruldu. İnsan hareketinin mekanik yollarla incelenebildiği uluslararası standartlardaki bu laboratuarda sportif beceriler hem kinetik hem de kinematik olarak değerlendirilebiliyor.
Laboratuvar birçok açıdan bir ilk olma özelliğini bünyesinde barındırıyor. Bu güne kadarki en büyük bütçeyle kurulmuş olan bu biomekanik laboratuvarında Amerika Birleşik Devletleri'nden özel olarak getirtilmiş yüksek hızlı kameralar, kuvvet platformu ve kas hareketlerini ölçmeye yarayan bir kablosuz EMG cihazı bulunuyor. Kullanılan bu sistem futbola özgü olarak, İngiltere, Japonya ve Yunanistan'daki laboratuvarlarda yer alıyor. Laboratuvarın en dikkat çeken özelliği ise bu üç cihazın Dünya'da ilk kez bir laboratuvarda senkronik olarak çalışıyor olması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.