Eğitim Sen "Eğitim hakkı engellenemez"

Eğitim Sen “Eğitim hakkı engellenemez”
Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, eğitim kurumlarında şiddet ve linç olaylarının giderek arttığını belirterek, "özellikle toplumun ortak değerleri kullanılarak yaratılmak istenen şiddet ortamına daha önce de dikkat...

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, eğitim kurumlarında şiddet ve linç olaylarının giderek arttığını belirterek, "özellikle toplumun ortak değerleri kullanılarak yaratılmak istenen şiddet ortamına daha önce de dikkat çekmiştik. Daha önce yaptığımız basın toplantısında üniversitelerdeki bu tür baskı ve saldırılarla öğrenci gençliğin özgürce eğitim görme olanaklarının ortadan kaldırılmak istendiğine vurgu yaparak bütün yetkilileri uyarmıştık" dedi. Şanlı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yaptığımız uyarıların haklılığı 06 Nisan 2007 Cuma günü Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi'nde yaşanan yeni bir saldırı olayı ile bir kere daha kanıtlandı. 9. sı5nıf öğrencisi okul çıkışında kendilerine ülkücü diyen bir gençlik grubu tarafından zorla Sakarya Ülkü Ocağı'na götürülmek istenmiştir. Öğrenci kabul etmeyince de feci bir şekilde dövülmüştür. İlimiz yetkilileri başta olmak üzere, tüm okul yöneticilerini bu tür şiddet ve provokasyonlara karşı daha duyarlı olmaya ve gerekli önlemleri almaya bir kere daha davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.