GELİN GELDİĞİ TÜRBELİ EVDEN HİÇ AYRILMADI

GELİN GELDİĞİ TÜRBELİ EVDEN HİÇ AYRILMADI
Odunpazarı ilçesinde Hafize Gülserten, Kurşunlu Külliyesi karşısında bulunan Hazreti Ahu Mahmud Dede’nin iki odalı türbesinde 61 yıldır yaşıyor. Odunpazarı’nda 61 yıldan bu yana türbede yattığını ve Hazreti Ahu Mahmud...

Odunpazarı ilçesinde Hafize Gülserten, Kurşunlu Külliyesi karşısında bulunan Hazreti Ahu Mahmud Dede'nin iki odalı türbesinde 61 yıldır yaşıyor.
Odunpazarı'nda 61 yıldan bu yana türbede yattığını ve Hazreti Ahu Mahmud Dede'ye hizmet ettiğini belirten Hafize Gülserten, bu eve gelin geldiğini söyledi. Kendisi gibi bu evden gelin çıkarttığını ifade eden Hafize Gülserten, "Türbe iki odalı. Bir odasında ben kalıyorum, diğer odada ise Hazreti Ahu Mahmud Dede kalıyor. Gece gündüz hep buradayım. Buradan hiç dışarı çıkmıyorum. Hazreti Ahu Mahmud Dede'ye hizmet etmekten çok mutluyum. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte ziyaretçiler çoğaldı. İnsanlar buraya gelerek dua ediyor. Eşim öldükten sonra ben ve torunum kalmaya başladık. Günlük yaşantımızı bu evde sürdürüyoruz" dedi.
Eskişehir Türbeleri Bakım Onarım ve Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Başerdem ise, Şeyh Ahu Mahmud Dedenin, Şeyh Edebali zamanında yaşamış alperen büyüklerden biri olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.