KAPATIN BU KANALI

KAPATIN BU KANALI
Bir gencin bisikletiyle sulama kanalına düşerek hayatını kaybetmesi üzerine 2 günde 2 bin imza toplayıp kanalın kapatılmasını isteyen vatandaşlar, basın açıklaması yaptı. Yeşiltepe Mahallesi 2. Tugay Sokağı’nda 5 gün...

Bir gencin bisikletiyle sulama kanalına düşerek hayatını kaybetmesi üzerine 2 günde 2 bin imza toplayıp kanalın kapatılmasını isteyen vatandaşlar, basın açıklaması yaptı.
Yeşiltepe Mahallesi 2. Tugay Sokağı'nda 5 gün önce meydana gelen olayda, yıkılan evlerinden 3 tekerlekli bisikletiyle kiremit taşıyan Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencisi Mustafa Kaya'nın (18) bir anda DSİ'ye ait sulama kanalına devrilen bisikletini tutmak isterken suya düşüp hayatını kaybetmesi, mahalle sakinlerinin tepkisini topladı. Sulama kanalının kapatılması için 2 günde 2 bin imza toplayan vatandaşlar, Arifiye Mahallesi'nde bulunan Taşbaşı Kültür Merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.
Mahalle sakinleri adına konuşan Zeynep Saydan, "Çocuklarımızı sokağa çıkarmaya korkuyoruz. Yetkililer bir an önce bu kanalı kapatmalı. Yeter artık, başka canlar yanmasın. Kanalın kapatılması için her türlü yolu deneyeceğiz" dedi.
Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Sebahattin Aslan ise, bugüne kadar birçok kişinin hayatına mal olan kanalın çevresine hiç olmazsa tedbir alınmasını talep etti. Basın açıklamasına ölen gencin babası Mehmet Kaya da, oğlunun fotoğrafı ile katıldı.
"Mustafa'lar, Ali'ler, Ayşe'ler ölmesin", "Daha kaç Mustafa gidecek?", "Halk burada, yetkililer nerede?", "Hepimiz Mustafa'yız", "Bu canların hesabını kim verecek?", "Sorumlular hesap versin" yazılı pankart ve dövizler taşıyan vatandaşlar, daha sonra topladıkları 2 bin imzayı teslim etmek için valiliğe gitti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.