Kira geliri olanlara uyarı

Kira geliri olanlara uyarı
Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün Kira geliri elde edenler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2006 yılı gelirlerine ait Yıllık Gelir Vergisi Beyanname verme süresinin 1 Mart 2007 tarihi itibariyle başladığını...

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün Kira geliri elde edenler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2006 yılı gelirlerine ait Yıllık Gelir Vergisi Beyanname verme süresinin 1 Mart 2007 tarihi itibariyle başladığını hatırlatarak ilgili beyannamenin, mükellefin ikametgahının bağlı bulunduğu vergi dairesine 15 Mart 2007 tarihine kadar verileceğini, hesaplanan gelir vergisinin ilk taksitinin 31 Mart 2007 akşamına, ikinci taksitinin de 31 Temmuz 2007 akşamına kadar ödenmesi gerektiğin söyledi.
Gayrimenkul Sermaye İratları açısından, meskenlerden elde edilen kira gelirlerinin 2.200 YTL 'sinin vergiden istisna tutulduğunu ifade eden Başkan Aygün, "Meskenlerden kira geliri elde edenler bu gelirlerini beyan etmedikleri veya eksik beyan ettikleri takdirde 2.200 YTL'lik istisnadan yararlanamayacaklardır. Bir konutta birden fazla kişinin ortak olması halinde, bu konuttan elde edilen kira gelirlerinin vergilendirilmesinde, her bir ortak için 2.200 YTL muafiyet ayrı ayrı uygulanacaktır. Bir mükellefin birden fazla konuttan kira geliri elde etmesi halinde istisna kira gelirleri toplamına bir defa uygulanacaktır." dedi.
Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün daha sonra, mükelleflerin beyan edilmesi gereken kira gelirlerini bildirilmemeleri halinde, haklarında takdir komisyonu tarafından takdir edilen gelir üzerinden gelir vergisi ve vergi ziyaı cezası hesaplanacağını, ayrıca gecikilen her ay için gecikme faizi talep edileceğini belirterek, "özellikle mesken kira geliri elde eden vatandaşların, elde ettikleri kira gelirini tam olarak beyan etmelerinin, bu gelirlerini daha sonra cezalı olarak ödemek durumunda kalmamaları açısından önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.