TEKAM'dan milletvekillerine karne

TEKAM’dan milletvekillerine karne
Tekam Eskişehir milletvekillerinin karnesini çıkarttı. Yapılan araştırmanın sonuçları ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle;" Ana muhalefet partisi millet vekillerinin verdiği ortalama kanun teklifi ve sözlü-yazılı önerge...

Tekam Eskişehir milletvekillerinin karnesini çıkarttı. Yapılan araştırmanın sonuçları ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle;
" Ana muhalefet partisi millet vekillerinin verdiği ortalama kanun teklifi ve sözlü-yazılı önerge sayıları toplamı 68 iken iktidar milletvekillerinin ortalaması 14'tür. Eskişehir ili ortalaması ise 41'dir. 7 millet vekili bulunan Afyon (3'ü iktidar) millet vekillerinin verdiği ortalama kanun teklifi ve sözlü-yazılı önerge sayıları toplamı 38.3 ve 5 Millet vekili bulunan (5'ide iktidar partisinden) Kütahya'da ise 18'dir. Görüleceği üzere Eskişehir'de muhalefet partisi millet vekilleri 4.9 kat daha fazla kanun teklifi ve yazılı-sözlü soru önergesi vermiştir. Eskişehir milletvekilleri Afyon ve Kütahya'dan daha fazla kanun teklifi vermiş yani daha fazla çalışmışlardır.
Eskişehir'li milletvekillerinin verdikleri kanun teklifi ve yazılı-sözlü soru önergelerinden Eskişehir'le direk ilgili olanları en fazla V. Yücesan ve C. Selvi vermiştir. Eskişehirli milletvekillerin verdiği kanun teklifi ve yazılı-sözlü soru önergelerinin %14'ü direk Eskişehir'le ilgili olmuştur.
BAKANLIK: Eskişehir 1996 yılında II. Yılmaz Hükümetinde (53. Hükümet) 3.5 aylık bir Devlet bakanı ve 1999 yılında IV. Ecevit Hükümetinde (56. Hükümet) 4.5 aylık bir Tarım ve Köyişleri Bakanı çıkarmıştır. 1999'dan 2007'ye bakan çıkaramamıştır. Eskişehir Bakan fakirliği çekmektedir.
İHTİSAS KOMİSYONLARI: TBMM'de bulunan 17 ihtisas komisyonunda Eskişehir'li sadece 3 millet vekili bulunmaktadır. İktidardan iki ve muhalefetten bir vekil komisyon üyesidir. İç İşleri; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Teknolojileri ve TBMM Hesapları Komisyonunda birer vekilimiz vardır.
ULUSLAR ARASI KOMİSYONLAR: TBMM'de bulunan 11 uluslar arası komisyonda iktidardan bir millet vekili Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Parlamenterler Arası Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamlesinde Başkan görevine sahiptir.
ESKİŞEHİRLİ MİLLET VEKİLLERİN DEMOGRAFİK YAPISI: Eskişehir millet vekillerinin dördü Eskişehir doğumlu olup ikisi Eskişehir dışı doğumludur. Milletvekillerinin ikisi 64, biri 61, biri 60, biri 59 ve diğeri 48 yaşındadır. 22 dönem millet vekillerinin ortalama yaşı 59.3'tür. Millet vekillerinin dördü Eskişehir dışındaki okullarda okumuşlardır ve sadece üçü seçilmeden önce Eskişehir'de ikamet edip, Eskişehir'de çalışmaktadır. Eskişehir milletvekillerinin dördü Üniversite, biri Yüksek Okul ve diğeri Tekniker Okulu mezunudur. Millet vekillerinin ikisi yabancı dil bilmekte olup ikisinin kişisel internet sitesi bulunmaktadır. Millet vekillerinin ortalama çocuk sayısı 2.83'tür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.