1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

AKP'de Eskiler ile Yeniler kapışacak. Tabi Genel Merkez müdahele etmese...

İktidar Partisi AKP'de il kongresi yaklaşıyor.
Eğer Genel merkez herhangi bir müdahalede bulunmaz ve "kim kazanırsa o benim adayım" derse, 5 Temmuz günü yapılacak olan kongrede iki grup mücadele edecek.
Gruplardan biri, mevcut yönetimlerin de içinde bulunduğu "yeniler" olarak isimlendirebileceğimiz grup.
Bu gurup, halen il başkanlık görevini sürdüren ve 5 Temmuz günü yapılacak olan kongrede yeniden aday olduğunu resmen açıklayan Salih Koca'nın etrafında toplanmış durumda.
Diğer grup ise...
"Eskiler" diyebileceğimiz, aralarında partinin kurucuları olan Osman Yüksel ve Hasan tuç gibi isimlerin bulunduğu gurup.
Bu grup da, Genel Merkezin müdahalesi olmaması halinde Osman Yüksel ya da Hasan Tuç'un adaylığı ile kongreye katılmayı planlıyor.
Her iki grubun da kendisine göre avantaj ve dezavantajı var...
Örneğin...
"Yeniler" dediğimiz grubun en büyük avantajı, yönetimlerde oldukları için Genel merkez ile daha çok ilişki içinde olmaları.
Dezavantajları ise, mahalli seçimlerde başında oldukları partinin Eskişehir'de iyi sonuç alamamış olması.
"Eskiler" dediğimiz grubun ise en büyük avantajı, AKP nin mahalli seçimlerde Eskişehir'de oldukça kötü sonuç alması.
Dezavantaj ise, geçmişte Genel merkez tarafından ya görevden alınmış, ya da görevden el çektirilmiş olmaları.
Anlayacağınız...
5 Temmuz günü yapılacak olan AKP il Kongresi, parti içinde ki Eskiler ve Yeniler diye adlandırdığımız grupların mücadelesine sahne olacak.
Tabi, yukarıda da söylediğimiz gibi eğer Genel merkez kongreye müdahaleci olmaz ise...
Olur ise zaten kıymeti yok...
Partide ne eski kalacak, ne de yeni...

Önceki ve Sonraki Yazılar
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi