ALTIN YERE DÜŞMEKLE PUL OLMAZ

Cumartesi günü Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyon başkanı Sadri Atam ile birlikte Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 19. Genel Kurulu için Kütahya’ya gittik.

Nereye gidersek gidelim tabiî ki bizim konumuz her zaman ve her yerde Eskişehirspor oluyor…

Genel kurulda Kütahyaspor’un eski oyuncusu Efrahim Alkın ve meslektaşımız Şafak Eren ile karşılaştık ve konu yine Es-Es oldu.

Kütahyaspor bir ara TFF 1.lige kadar yükselse de yıllardır 2 ve 3.liglerde yer alan ve her zaman Eskişehirspor ile rakipten öte komşu bir il takımıdır.

Bu sezon her iki maçta final havasında geçse de iki maçta ta komşudan puan alamadık.

* * *

Sohbetimizde Kütahyaspor’da uzun yıllar kaptanlık yapan Efrahim Alkın’ın sözleri ilginç geldi.

Efrahim “Es-Es, Şekerspor ve Demirspor’a karşı hep rakip olarak oynadım. Eskişehirspor süper ligde iken Kütahya’dan gruplar halinde maçlara gelirdik. Hem takım arkadaşlarım ve hocalarım hem de buradaki taraftarlar. Es-Es bizim için örnek bir takımdı. Ama şimdiki durumu içler acısı. Büyük camia bu durumdan kurtulmalı. Bir Kütahyalı olarak en az bende siz Eskişehirliler kadar bu duruma üzgünüm. Bırak Bölgeseli 3, 2 ve 1.lig bile Es-Es’e yakışmaz. Eskişehirspor’uz yeri her zaman süper lig olmalı” dedi.

Aynı şekilde meslektaşımız Şafak Eren’de ‘Önceden Eskişehirspor’u izlemek ve Es-Es’i desteklemek için Eskişehir’e gelirdik şimdi bu haline bende çok üzgünüm” dedi.

* * *

Türk futbolunda bir çok şeye öncülük yapmış mazisi başarılar dolu ile bir takımın buralarda olmasına sadece biz Eskişehirsporlular üzülmüyoruz.

Dibe vuruluşumuzu Kütahya, Bilecik, Afyon gibi komşu illerdeki Eskişehirspor’un sevenleri şehirdekilerden daha fazla üzüldüğünü Kütahya’daki söylemler ile daha net anladım.

* * *

Ancak söyleyecek söz de yok..

O kadar çok hatalı var kii..

Ama şimdi onlar ortalarda bile yok.

Stadyumun önünden bile geçmiyorlar..

* * *

Ne diyelim..

Altın yere düşmekle pul olmaz..

Eskişehirspor Bölgesel amatör lige de düşse büyüklüğünden hiçbir şey kaybetmez.

Nasıl düştü ise kalkmasını da bilecektir..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi