CHP ve AK Parti listelerinde öne çıkan başlıklar

*Mevcut meclis üyesi Cahide Tetik CHP’nin Odunpazarı bölgesinde 18’inci sırada meclis üyeliği için yarışacak. Ya herro ya merro denilecek strateji bölge.

* Sebahattin Tetik CHP Odunpazarı listelerinden 13’üncü sırada yer alıyor. Seçilebilir bölgede yer alması herkesi şaşırttı.

* CHP Odunpazarı listelerinden Figen Kahya bu yıl meclis üyeliği için 12’inci sırada var. Bu dönem Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi de olan Kahya aynı yer de olamayacak.

* LDP’den CHP saflarına geçen Mert Eke de Odunpazarı CHP sıralarında seçilebilir yerden girdi. Eke hem genç bir meclis üyesi olmasıyla dikkatleri çekecek hem de 10’uncu sıradan yarışacak.

*İYİ Parti’den AKP saflarına katılan Yüksel Alem, amacına ulaştı diyebiliriz. Meclis üyeliği hayali için parti değiştirmeyi dahi göze alan Alem, 12’inci sırada yer alıyor.

*Tepebaşı’nın kontenjan listesinden giren MHP’li Soner Güncan da hiç beklenmeyen atak yaparak herkesi şaşırttı.

*Odunpazarı Kent Konseyi’nde Genel Sekreter olarak görev yapan Cenk Sungur da başarılı bir işe imza atarak CHP listesinde yer edindi. Hem genç hem de sosyal yönden kente hakim.

*İYİ Parti’den CHP’ye katılan eski İl Başkanı Eren Ekmen’in yerleştirildiği sıra ise umutsuz olarak tabir edilebilecek yer diyebiliriz.

* Fatma Deniz ise 25’inci sırada CHP Odunpazarı kadrosunda kendisine yer buldu. Seçilemeyecek bölgede olmasına rağmen küsmedi, en çok sevinen aday bile diyebiliriz. Umudu ve inancı aşılayacak. Bu sıralamaya da en çok ikimiz sevindik. Çünkü kendisine hiçbir şey belli olmazken, sen listeye gireceksin dedim. Keşke sırayı da vereydik ya diye kızsak da kendimize evrenin sisteminin çalıştığı bizi acayip mutlu etti.

* Öte yandan İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Görkem Yıldırım da AK Parti Tepebaşı kadrolarından 20’inci sırada gösterildi. Hayal kırıklığı bir yer denilebilir.

* AK Parti Odunpazarı kontenjan listesinden birinci sırada gösterilen Süleyman Ekşi’de beni ekstra mutlu edenlerden. Yok, listeye girmesi değil de evrenin sisteminin çalışıyor olması beni çok heyecanlandırıyor. Sürekli yazdım, hissediyorum kardeşim, Ekşi aday gibi dedim, olacak dedim, olmadı ama evren kontenjan hakkını kullandı ve kontenjan birinci sıraya soktu galiba.

*AK Parti Tepebaşı kadrolarında ilk 16 sırada kadına yer verilmemesi de tepki gördü.

*CHP’de Tepebaşı kontenjandan birinci sıra bekleyen Seyit Yıldızhan da listeye dâhil edilmedi. Sebebini de ben evrene bağladım da girmeyeyim o konuya.

*CHP’den Tepebaşı Meclis üyesi 11’inci sıradan aday olarak gösterilen Kerem Toparlar ile AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun yeğeni de evliymiş. Bu da magazinsel bir detay.

*Özetle böyle bir listeydi. Öne çıkanları ve şaşırtanları aktardım. Serdar Başkan İYİ Parti Meclis üyesi listesini de yorumlayacağım ama inan hiçbirini tanımıyorum. Boşver başkan, umutsuz olma yeter. Durmak yok, yola devam… Ayy o AK Parti sloganıydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Özge Zaim Arşivi