Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk önceki gün Eskişehir'deydi.
Medya ödülleri törenine katıldı, Uluslar arası Pişmiş toprak sempozyumunun yapıldığı alanı gezdi.
Cindoruk, Tepebaşı belediyesini ziyareti sırasında da AKP hükümetinin terörle mücadelede yalnız olduğunu söyledi.
Ardından da...
"Hükümet belli bir kesimin hükümetiymiş gibi davranıyor. Terör bütün vatandayken, hükümet terörle mücadeleyi vatan caddesinde yapıyor. Bu yaklaşımdaki bir iktidarla, ne teröre karşı mücadele edilebilir ne de seçim ve referanduma gidilebilir. Teröre karşı Meclisteki partiler bir araya gelerek Milli Birlik Hükümeti´ni kurmalıdır."dedi.
Yani...
Demokrat Parti'nin de içinde bulunduğu üç partinin oluşturacağı bir koalisyon hükümetinin olması gerektiğini ifade etti Cindoruk.
Aslına bakarsanız, Hüsamettin Cindoruk'un önerdiği "milli Mutabakat hükümeti" geçmişte de, yine Cindoruk'un da içinde bulunduğu bir ortamda yapılmıştı.
1997 yılında Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti ve Cindoruk'un Genel Başkanlığını yaptığı DTP koalisyon hükümeti kurmuş, kurulan Anasol D hükümeti 18,5 ay sürmüştü.
Hüsamettin Cindoruk'un Eskişehir'de söylemiş olduğu "Milli Mutabakat Hükümeti kurulmalı" sözü, ister istemez bize 1997 yılını ve bu yılın temmuz ayında kurulan Anasol D hükümetini hatırlattı.