1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

Demek ki anlatamamışız...

Eskişehir'in hafif raylı sistem projesi ile ilgili yazı kaleme aldığımızda, Tülomsaş'ın özellikle 90'lı yılların sonları ile 2000'li yılların başlarında ki kötü tablosunu ortaya koymuş ve "O yıllarda Tülomsaş Eskişehir'in ayıbıydı" cümlesini kurmuştuk.
Zira...
Sözünü ettiğimiz yıllarda Tülomsaş, özellikle siyasilerin arpalığı haline getirilmiş, sürekli vergi yüzsüsü KİT'ler arasında gösterilmiş ve "Kapatılsa daha karlıyız" söylemlerine hedef olmuştu.
Dahası...
O yıllarda, hem siyasi irade tarafından, hem de kurumun yanlış yönetilmesi nedeniyle Tülomsaş kapatılma durumuyla karşı karşıya gelmişti.
Yazımızda "Tülomsaş o yıllarda Eskişehir'in ayıbıydı" sözüne, Demiryolu sendikası şube sekreteri Mehmet Akpınar alınmış.
Tülomsaş'ın kurulduğundan bu güne kadar gerçekleştirdiği başarıları sıralayıp, "Geçmişte bazı yöneticilerin yapmış olduğu hataları genelleyerek tüm çalışanları ağır biçimde itham etmenizi kabullenemedik" diyor...
Dahasmı...
-"Çalışanlarımızın önü açıldığında hangi başarılara imza attığımızın göstergesi, son zamanlarda aldığımız ödüllerdir" diye devam ediyor...
Aslında biz de tamda aynı şeyi söylemiştik ama, Mehmet bey nedense yazıyı tersten okumuş...
Çünkü...
Biz de bu cümleyi kurarken "O yıllar" diye özellikle söylemiş ve o yıllarda Mehmet bey'in bu gün söylediği gibi Çalışanlarının önünün açılmadığını, bu yüzden kurumun onarımdan başka bir işle uğraşamaz duruma sokulduğunu ve tarihinin en kötü yıllarını yaşadığını dile getirmiştik...
Dahası...
Tülomsaş'ın o günkü durumuyla, bugünkü durumu arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade edip, Türkiye'nin gururu bir kurum olduğunu söylemiştik.
Ne diyelim?
Demek ki anlatamamışız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi