Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

DÜN DÜNDÜR BUĞÜN BUĞÜNDÜR

Bazı maçlar vardır ki, önemli olan kazanmaktır. Gönül ister ki hem kazanalım, hemde keyif veren bir futbol oynayalım. Ama işler iyi gitmediğinde güzel futbol ikinci planda kalır, herkes sonuca bakar. Alınan sonuçlarda beklentileri karşılamıyorsa illa ki birilerine hesap kesilir. İşte Metin Diyadin, işte Şota ve son olarak da Alex de Souza.
Bu bakımdan Belediye maçı, takım olarak belli bir özgüveni yakalamak adına mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı. Allah'tan kazandık.
Alper'in golü, başta teknik heyet olmak üzere herkesi rahatlattı. Kayseri'den sonra zor bir hafta geçiren Ersun Yanal ve talebeleri artık daha huzurlu bir şekilde Galatasaray maçına hazırlanabilirler. Kolay değil elbette saha dışında yapılan hazırlıkların, saha içinde sarf edilen emeklerin her hafta, her hafta sınavdan geçirilmesi. Bence de büyük haksızlık ama futbol böyle bir şey işte. Demirel "Dün dündür, buğün buğündür" sözünü futbolu kast ederek söylemedi ama baktığınızda en çok futbolla özdeşleşen bir söz oldu. Baksanıza Fenerbahçe'de yaşananlara... Kulüp tarihinin en başarılı futbolcularından biri olan, daha iki hafta önce taraftarın "efsane" diyerek heykelini diktiği Alex de Souza, iki başarısız sonucun ardından kovuldu. Gol kralı, asist kralı, taraftarın gönlünün kralı bir anda gönderildi. Futbolun vefası da yok, adaleti de. Merak etmeyin bu günlerde unutulur. Bu yaşananlarda, Alex'in heykelini dikenlere hem ders, hem de kapak olur.
Hafta sonu lider Galatasaray ile karşılaşacağız. Ben yazımı gazeteye gönderdiğimde henüz G.Saray - Braga maçı oynanmamıştı. Umarım sizler gazeteyi elinize aldığınızda dün akşamki maçı Galatasaray kazanmış olur. Bu maçın sonucu ne olursa olsun, bizimle yapacakları maça mutlaka etkisi olacaktır. Fatih Terim, yorgunluk nedeniyle elindeki geniş kadrodan faydalanarak farklı bir onbir sahaya sürebilir. Ersun Yanal ise gerek savunma, gerekse Boffin konusunda ısrarına devam ediyor. Anlaşılan kendisi gidişattan memnun... Galatasaray maçının Necati ve Servet için farklı bir anlamı olması çok doğal. Benim merak ettiğim ise her iki futbolcunun Arena'da nasıl karşılanacağı... Bakalım Demirel'in meşhur sözü onlar içinde geçerli olacak mı? Tüm futbolcularımıza bu önemli maçta başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi