4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

EĞİTİMDE ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

Cuma günü, Anakent Belediye Başkanı Sayın Prof. DR BÜYÜKERŞEN ve TEGV ve ENKA yöneticilerinin, katılımı, ENKA Okulları'nın katkılarıyla, yenilenen, Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi, kütüphanesinin açılışı yapıldı.
TEGV ve ENKA' nın, işbirliği ile Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi' ne, kazandırılan kütüphane, ülkemizin ve çocuklarımızın, geleceğine yapılmış, en hayırlı yatırımdır. Çünkü çocuklarımız, geleceğimizdir. Çocuklar, kendilerine verilen değeri, anlar ve değer vermeyi öğrenir. Yeter ki çocuklarımızın, haklarına saygı gösterilsin, onlara, her türlü imkân sağlansın. Çünkü onlar da bunun bilincindedir.
Nitekim Adalet İlkokul'da görevli iken, Öğrencimiz Başak BÜKER, " BİZE GELECEK DİYORSUNUZ, BİZCE GELECEK, BİZİM HAKLARIMIZA GÖSTERİLECEK SAYGIDADIR " demiştir.
Açılan kütüphane, çocukların okul dönemi gelişimlerine ve motor yeteneklerinin gelişmesine, destek sağlayacak, en önemlisi de çocukların, erken yaşta birlikte kitap okuyabilmelerini sağlayacaktır. Okuma alışkanlığı kazandıracak, Ayrıca enteraktif olarak iletişime geçebilmelerine, yardımcı olacak, hayal kurabilmeleri için, yol gösterecek, okudukları karakterleri, drama ve kukla yoluyla, canlandırabilmeyi de öğreteceklerdir.
Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi' çocuklarımızın, serbest zamanlarını değerlendirme de önemli kuruluştur. Görev alan yöneticiler, gönüllüler, veli ve öğrenciler, neyi ve niçin yaptıklarının bilincindedir.
TEGV' de, yöneticiler, gönüllüler ve veliler, çocukların geleceğinin, kendi tutum ve davranışlarına ve sağlayacakları olanaklara, bağlı olduğunun çok iyi biliyorlar. Bu yüzden de TEGV' in birimlerinde, planlama, tertip, düzen, insani ilişkiler, özellikle de disiplin ve rehberlik ön planda.
Serbest zaman eğitimi, Türkiye'de, henüz yeni gelişmekte olan bir alan olmakla birlikte, son yıllarda bu alanda yapılan çalışmalarda, artış gözlenmektedir. Özellikle de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, bu alanda çok önemli bir kuruluştur. Bugüne kadar 2 milyonun üzerinde çocuğumuza, bu alanda hizmet götürdü.
Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi' deki çalışmaların, büyük çoğunluğu, proje bazındadır. Bu projelerin ekseriyeti de diğer kurum/kuruluşlarla gerçekleştirilmektedir. Bu proje ile ilköğretim çağındaki çocukların, hayatın sunduğu farklı ve yeni olanakları görüp değerlendirme becerileri kazanması, kendileri ve ülkelerine ilişkin vizyonlarını geliştirmesi hedefleniyor.
Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi, çocukların, serbest zamanlarını, en iyi şekilde değerlendirdikleri bir yerdir. Derslerinden, arta kalan zamanlarda, duyusal ve düşünsel gelişimlerini ve hatta bedensel beceri gelişimini sağlayacak uygun faaliyetlerin seçimi, yeni özellikler edinmelerine de ciddi katkıda bulunuyor.
Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi' , çocuklarımızın, daha müreffeh bir yaşama hazırlanma ve kişiliğin geliştirilmesi için, kullanılması yönünden iyi bir fırsattır. Çocuklar, Park çalışmalarında, etkinlikleri seçmekte özgürdürler. Kuruluşta, serbest zamanın, değerlendirilmesi, bireyin ilgi, yaş, cinsiyet, öğrenim, kültürel ve toplumsal durumları yanında, kentin demografik yapısı gözetilerek yapılır.
TEGV' de, GÖNÜLLÜ OLMAK" herkesin harcı değildir. Çünkü gönüllülük, bir yaşam biçimidir. Toplumsal projelere, karşılıksız katılmaktır. Herkes gönüllü olamaz. Çünkü gönüllüler, kendi kendisini motive etme yeteneğine sahip, başarmayı, öğrenmeyi ve paylaşmayı ilke edinmiş, iyi ve doğru olduğuna inandığı, bir amaç uğruna çalışan, emeğinin karşılığını 'geleceği yakalayarak' alacağını bilen, insanlarımızdır.
Elbette Atatürk Eğitim Parkı, Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi'ndeki, bu verimli ve başarılı performansta, en büyük pay, TEGV' in, eğitim yöntemleri ve stratejileri yanında, park yöneticisi, Sayın Serpil ÖZTÜRK ve EKİBİ, GÖNÜLLÜLERİ, VELİ ve parka isteyerek gelen çocuklarımızındır.
Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi' "Toplum Katılımı" olmazsa olmaz konumdadır. Toplum katılımını, birey, ya da grup olarak planlama ve uygulama sürecine katılımını sağlıyor. Bu stratejileri sayesinde, toplumdaki kaynakları, eğitim için harekete geçiriliyor. Bu stratejisi ile halkımızın, toplumun katılımı ve TEGV hakkında, daha da bilinçlenmesi sağlanıyor.
Ayrıca eğitime katkı, en hayırlı yatırımdır. TEGV, " Bir çocuk değişir, Türkiye değişir" sloganı ile eğitime katkısı çok büyüktür. Ancak eğitime yaptığı bu katkı, insanlarımızın, TEGV' e yapacağı, maddi ve manevi katkıları ile orantılı olarak daha da büyüyecektir.
Eğitime katkıda bulunan, TEGV ve ENKA camiasını kutluyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi