1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

Hazır Bakan'a karşı çıkanlar da var onaylayanlar da...

AKP il Başkanı Salih Koca'nın "2011 seçimlerinden sonra Eskişehir'in mutlaka bir bakanı olacak" sözünü yazmıştık önceki gün.
Hemen ardından da, bu sözün mevcut Bakanlardan olan ve 2011 seçimleri sonrasında kabinede yer alması kesin olacak isimlerden birisinin tıpkı Kemal Unakıtan'da olduğu gibi Eskişehir'den aday gösterileceği şeklinde yorumlandığını ifade etmiştik.
Bu sözün...
Eskişehir teşkilatının, Kemal Unakıtan'da olduğu gibi mevcut Bakanlardan birisinin Eskişehir'den aday gösterilmesi için çaba sarf edeceği anlamına geldiğini dile getirdikten sonra da;
-"Milletvekili hesapları yapanlar anlaşılan o ki 2 ve sonrasında ki sıralama için hesap yapacaklar. Çünkü Eskişehir'in milletvekili birinci sırası bir Bakana ayrılmış durumda" şeklinde bir yorumda bulunmuştuk.
Zira...
AKP il Başkanı Salih Koca, teşkilat olarak Kemal Unakıtan'ın Eskişehir'den aday olması için çok çabalar sarf edildiğini, bu çabalar sonucunda Eskişehir'den aday gösterilen ve Milletvekili olan Kemal Unakıtan'ın Bakan olmasının da verdiği avantajla Eskişehir'e büyük faydalar sağladığını söylemişti.

ESKİİŞEHİR'E YETER Kİ HİZMET GELSİN, KİMİN GETİRDİĞİNİN ÖNEMİ YOK
2007 seçimlerinde olduğu gibi 20011 seçimlerinde de AKP nin Eskişehir'den mevcut bakanlardan birisini liste başı göstereceğine dair düşünce, kamuoyunda iki farklı şekilde yorumlanmaya başladı.
Kemal Unakıtan'ın Eskişehir milletvekili olarak gösterilmesinin ardından Bakanlık avantajı ile şehre çeşitli katkılarda bulunduğunu söyleyenler, bunun doru bir yöntem olduğunu ifade etmeye başladılar.
Eskişehir'in bir Bakana sahip olmasının büyük bir avantaj olacağını, bu avantajın Kemal Unakıtan ile açıkça görüldüğünü söyleyenler "Kabinede ki bir Bakanın Eskişehir milletvekili olması önemli. Çünkü bu sayede bakanlığın imkânlarından daha çok faydalanılıyor. Çoğu hizmetler, bir talimatla gerçekleşebiliyor" diyorlar...
Dolayısıyla da, mevcut Bakanlardan birisinin seçimlerde Eskişehir milletvekili gösterilmesine son derece olumlu yaklaşıyorlar.
Hatta...
-"Eskişehir'den Milletvekili adayı gösterilecek olan Bakan Eskişehirli olup olmamış önemli değil. Önemli olan Eskişehir'e hizmetin gelmesi." diye açıkça görüş belirtiyorlar...
ESKİŞEHİR'DE BAKANLIK
YAPABİLECEK İSİMLER
YOK MU?
Ancak...
Bunun yanı sıra, konuyu diğer taraftan ele alıp, AKP nin 2011 seçimlerinde Eskişehir'den yine bir Bakanı milletvekili adayı göstermesine tepki verenler de yok değil.
Eskişehir'de rahatlıkla bakanlık yapabilecek bilgi ve beceriye sahip önemli isimler olduğunu söyleyenler, AKP nin mevcut bakanlardan birini aday gösterme yerine, Eskişehir'den bakanlık yapabilecek düzeyde ki insanları listesinden aday göstermesinin daha doğru bir düşünce olduğunu ifade ediyorlar.
Bu şekilde düşünenler, "Kemal Unakıtan Eskişehir'den aday gösterildi. Eskişehir'e faydası da oldu. Ama bakanlık gidince, kendisi de kayıplara karıştı. Eskişehir'in 6 milletvekili vardı, bir anda 5'e düştü. Çünkü kemal Unakıtan Bakanlık görevinden alındığı günden bu yana ortalarda gözükmüyor. Halbuki Eskişehirli olan biri bu şekilde davranamazdı" şeklinde konuşuyorlar
Netice itibarıyla...
AKP nin, 2011 seçimleri öncesinde Eskişehir'den mevcut bir bakanı milletvekili adayı göstereceği gibi bir tablo var orta yerde.
Yukarıda anlattığımız şekilde bu tabloyu onaylayanlar da var,böyle bir düşünceye karşı çıkanlar da...
İşin tuhaf tarafı, her iki tarafın da haklı tarafları var.
Nasıl olur, ne şekilde sonuçlanır bilemiyoruz ama...
Bildiğimiz bir şey var ki, o da mevcut bakanlardan birinin Eskişehir milletvekili yapılması daha ağır basacak gibi...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi