Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

KOLAY DEĞİL

G.Birliği maçında sahaya çıkanların ağır bir mazereti vardı. O yüzden bu maçı kaybetseydik de onlara diyecek lafımız olmazdı. Belli ki Ersun Hoca'da üzüntülü geçen günlerin ardından futbolcuları fazla sıkmamış. Keyif alarak oynamalarını istemiş. İyi de yapmış. Seyir zevki yüksek, halı saha maçı tadında, atılandan çok daha fazlasının kaçırıldığı bir maç oldu. Herkes elinden geleni yaptı. Şimdi o iyiydi, bu kötüydü demek böylesine bir acının ardından sahaya çıkan futbolcularımıza büyük ayıp olur. Bu zor günlerde en fazla ihtiyacımız olan şey biraz zaman, biraz da sabır. Taraftarımızda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Merakla beklediğim kareografi çok anlamlı ve duygu yüklüydü. Yapanların ellerine, yüreklerine ve emeklerine sağlık...
Ligde henüz hazır olmayan birçok takım var. Bu hafta sonu karşılaşacağımız Kayseri'de bu takımlardan birisi. Büyük bir beklenti ile başladıkları sezonda buğüne kadar hiç ummadıkları sonuçlar aldılar. Sezon başında en etkili silahları olan Amrabat ile milli futbolcu Hasan Ali'yi yüksek bir bedelle sattılar. O zaman bu Kayseri'liler ticareti iyi biliyor diye düşünmüştüm. Ama gördüğümüz kadarıyla yerlerini dolduramamışlar. Takımın temposu kaybolmuş, çok yavaş oynuyorlar. Üstelik defansları da oturmamış, aynı bizim gibi yan toplarda büyük sıkıntı çekiyorlar. Demek ki, futbolcu satmayı bir ticaret gibi görmek her zaman doğru sonuçlar vermiyormuş. Yine de dikkatli olmak lazım, çünkü Şota bizim maçı kazanıp, çıkışa geçmek isteyecektir.
Ersun Hoca'nın dediği gibi zor bir dönemden geçiyoruz. Kolay değil hemen Ediz'i, Ediz ile yaşananları unutmak. Kolay değil onsuz sahaya çıkıp puan mücadelesi yapmak. Kolay değil soyunma odasında hâlâ O'nun kokusu varken taktik vermek. Kolay değil akıllarda ahiret hayatı varken dünya işlerini konuşmak. İşte böyle zamanlarda takımın yanında olmak gerek. Elbette her şey tozpembe değil, yolunda gitmeyen birçok şey var. Ama şimdi bunları yazmanın zamanı değil. Gün; birlik günü, sabır günü, hoşgörü günü... Bu zor günleri hep birlikte aşacağız, aşmalıyız. Eskişehirspor camiasına yakışanda budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi