Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Menfaatlerin ötesindedir dost dediğin…

Bir omuz, tatlı bir gülümseme, sırtınıza vuran sıcak bir el, gözyaşınızı silen bir yürek ve acı da olsa iyiliğiniz için söylenmiş, yapmacık olmayan gerçek teselli cümleleri… Bunlar, gerçek bir dostun yapabileceği şeylerdir. Bunları yapmayan, sizi takmayan, menfaatleri uğruna yanınızda olanlar da zaten sizin dostunuz değildir. Dostluklar kolay kurulmaz, kolay kurulmadığı gibi kolay da yıkılmaz, asla parçalanmaz. Kimseye bir çırpıda dostum diyemezsiniz. Güven, sevgi, saygı, emek üzerine kurulur dostluklar. Yıllarınızı vermeniz gerekir. Gerçek bir dostunuz oldu mu da dünyanın en şanslı insanı sizsiniz demektir.

Aklınıza geldiğinde heyecanlandığınız, görmediğinizde özlediğiniz, hatırasıyla bile kederlerinizi, sıkıntılarınızı unuttuğunuz, ondan bahsederken yüzünüzü tatlı bir tebessümün kapladığı, içinizin huzurla dolduğu, yıllarca, aylarca görüşemeseniz de bir telefon kadar uzağınızda olduğunu bildiğiniz, size güven veren, görüştüğünüzde ise sanki hiç ayrı kalmamışsınız gibi gelen farklı bir duygudur dostluk.

Dostluk sevinçtir, üzüntüdür, anlamaktır, hatırlanmaktır, sonsuza dek sürecek bir yol arkadaşlığıdır. En gizli sırlarını paylaşır insan dostuyla, mahremini anlatır. Bilir çünkü sırrının onunla mezara kadar gideceğini. Dostluklarda zamanın önemi yoktur, zaman kavramı anlamını yitirir dostlukta. Çünkü saat kaç olursa olsun, başın ne zaman sıkışırsa sıkışsın koşabilirsin dostuna, sıkılmadan, çekinmeden kapısını çalabileceğini bilirsin.

Dostluklar hiçbir menfaate dayanmadan, sadece sevgi üzerine kurulursa daha kalıcı olur. Hepimizin böyle dostluklara ihtiyacı var bu hayatta. Çünkü bu hayat tek başına çekilmez.

Hayatın ağır yükünü tek başınıza taşıyamazsınız omuzlarınızda. Bunun için dostlarınızın kıymetini bilin. Dostluklarınızın sonsuza kadar süreceği, mutlu günler dileklerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi