Vişnelik'te kurulan Çarşamba Pazarının Mahallelerinden kaldırılmasını isteyen bölge sakinleri açtıkları davayı kazandı.
Böylece mahkeme mahalle sakinlerinin talebini haklı bularak Çarşamba pazarının kurulmamasına karar verdi.
Mahalle sakinlerinin mahkemeye sunduğu dilekçede çeşitli yakınmaların yanı sıra, burada satış yapan esnafların büyük bir bölümünün Salı gecesinden gelerek yerleşmeye başladığı ifade ediliyor.
Bunun yanı sıra...
Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişinin(aynı bilirkişi diğer şehirlerde de benzeri pazarlar için açılan davalarda da bilirkişilik yapmış) hazırladığı raporda, söz konusu Pazarda tezgah açan esnafların yüzde 92 sinin.başka şehirlerden Eskişehir'e gelen ve Çarşamba günü Pazar bitince gece tezgahını toplayıp, başka bir şehrin pazarına giden kişilerden oluştuğu ifade ediliyor.
Ticaret Odası Başkanı da yapmış olduğu açıklama ile, gerçekleştirdikleri çalışma sonucunda, pazarda tezgah açan esnafların yüzde 90 dan fazlasının Eskişehir dışından geldiğinin tespit edildiğini belirtiyor.
Tüm bunlar karşısında seyyar tuhafiyeciler odası başkanı bir yandan 'yok böyle bir şey' diyor. Diğer yandan Ticaret Odası başkanını iddiasını ispata çağırıyor. Bu arada mahkeme bilirkişisini de hiçbir şey bilmemekle suçluyor.
Ama bunları yaparken pazarda ne kadar esnaf Eskişehir'in esnafı, ne kadarı dışarıdan geliyor, kaç esnaf yerini satmış bu konuda hiçbir bilgi vermiyor.
Hani diyoruz ki, Tuhafiyeciler Odası bunları açıklasa da...
Ortada tuhaf bir şey de kalmasa...