SİVAS'DA ES-ES

Ligde bir hafta önce lideri yen koltuğundan indir, bir hafta sonra da ligin altında can çekişen Sivas'a git yenil, böyle bir istikrarsızlık olamaz.
Taraftar takıma güveniyor ve kar yağmur uzak demeden Sivas'a kadar gidiyor. Ancak takımı tanımak güç.
Daha geçen hafta lideri deviren takımdan eser kalmamış. Sanki Fener'i yenince lig bitmiş. Demek ki futbolcuların sahadaki performansı da maçtan maça değişiyor. Bunu Sivas'da bir kez daha gördük.
Hemen bir yenilgi ile bu kadar takımıma yüklenmemek gerek. Tamam ama futbolcularda bir hafta içinde bu kadar kendini bırakmamalı.
Sivas'ın hali ortada.
Geçtiğimiz yıl şampiyonluk hesabı yapan takım, bu sezon ise ligde nasıl kalırımın mücadelesinde. Pazar günü galibiyeti daha çok istediler ve istediklerini de aldılar. Birde ikinci yarı kar yağması rakibin ekmeğine yağ sürdü. Zaten ligde Kırmızı Şimşekler yaralı hastaya şifa gibi geliyor. Hangi takım sıkıntıya girse Eskişehirspor'u ya yeniyor, ya da berabere kalarak moral buluyor. Son yaralı hasta olan Sivas'a da şifayı verdik.
Eskişehirspor Sivas'da kötü günde olmasına rağmen 1 gol atıp, 2-3 tane de net olmasa da gol pozisyonuna girmesi ise sevindirici. Hatta maçın sonlarında bana göre Eskişehirspor'un nizami penaltısı da "es" geçildi. Her nedense bu penaltı pozisyonu gündeme bile gelmedi. Bu Es-Es'in başına gelen ilk pozisyon değil. Daha önceki maçlarda bu tür pozisyonları çok gördük. Belki Sivas'daki nizami penaltı verilse Eskişehirspor atacağı golle 1 puanla dönebilirdi.
Eskişehirspor'un hakkını da aramak gerek. Özellikle hakemler konusunda yönetim devreye girmesi gerekli. Yoksa hakemler tarafından hemen hemen her maçta inci ince doğranıyoruz.
Bu yenilgi ile Eskişehirspor ilk yarının son deplasman maçından puansız dönerken, 30 puanlık hedefi de söndü. Yeni hedef Diyarbakır'ı devirip ilk yarıyı 27 puanla kapatmak.
İnşallah Şimşekler bunu başarır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi