1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

Toplantıdan çıkmaları ne kadar doğru söylediğimizi gösteriyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Gününde Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen panelde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ataç bir konuşma yapıyor.
Bunun üzerine, toplantıda izleyici olan Büyükşehir Belediyesinin AKP'li Meclis Üyesi Türkan Polatoğlu ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Gülay Güneş,"Başbakanımıza hakaret edildi" diyerek, protesto edip toplantı salonundan ayrılıyor.
AKP'nin bayan meclis üyelerinin göstermiş olduğu bu tepkiyi sorduk Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'a...
Ataç, yaptığı konuşmada toplantının çok önemli bir güne denk geldiğini söylemekle konuşmasına başladığını ifade etti.
Ardından da...
Aynı gün kamu emekçilerinin haklı bir dayanışması olduğunu, emekçilerin hak arama için eylem yaptığını, buna karşın Başbakan'ın çalışanları resmen tehdit ettiğini, halbuki emeği ile alışanların bu tehditleri hak etmediğini ifade ettiğini söyleyerek;
-"Eğer başbakan birilerini tehdit edecekse, bu tehdit edilen kesim emekleriyle geçinenler değil, Ali Dibolar olmalı" dediğini söyledi.
Bu konuşmasının hakaretten ziyade, var olan bir olayı ortaya koyma niteliği taşıdığını da söyleyen Tepebaşı belediye Başkanı Ahmet Ataç;
-"Ne deseydim yani? Başbakan'ın, hak arayan emekçileri tehdit etmekle son derece doğru bir iş yaptığını mı söyleseydim" diyor.
AKP'li iki bayan meclis üyesinin, bu konuşma sonrası toplantıyı terk etmesi meselesi ile ilgili olarak da;
-"Toplantıdan çıkmaları, bizim ne kadar doğruları söylediğimizi gösteriyor" diyerek sözlerini tamamlıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi