4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TÜLOMSAŞ DEVLETİN YÜZ AKI

TÜLOMSAŞ' da, Genel Müdür Sayın AVCI ile başlayan yeniden yapılanma çalışmaları ve hızlı büyüme politikaları, meyvelerini vermeye başladı. TÜLOMSAŞ Türkiye'de, 500 firma arasına girme başarısını göstererek, ülke ve kentin "YÜZ AKI "oldu.
Elbette bu başarıda, en büyük pay, Genel Müdür Sayın AVCI ve ekibinindir. Bu ekip, TÜOMSAŞ' da, verimliliği, başarıda en önemli ölçütlerinden biri olarak kabul etti. Verimlilik, aynı zamanda, TÜLOMSAŞ' ın, itici gücü oldu. TÜLOMSAŞ, üretimin artırılması yanında, daha akılcı ve bilinçli çalıştı.
Aslında bu başarı, bekleniyordu. TÜLOMSAŞ' da, Sayın AVCI' nın göreve gelmesi ile birlikte, hızlı bir değişim ve yapılanma süreci yaşandı. Kurum,ulusal ve uluslararası alanda, başarılı performans gösterdi. Özellikle de ERP( Kurumsal Kaynak Planlaması) ile birlikte, maliyetlerde ve bakım masraflarında azalma, müşteri hizmet seviyesinde ve işgücü veriminde artış oldu. Verim ve kalite ise kurumda, felsefe haline geldi.
Salı günü, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü, Sayın AVCI ile kurumun başarısı ve çalışmaları ile ilgili bir görüşme yaptık. Başarı ile ilgili olarak, mütevazi davrandı. Özelikle de sade, duru, pak ve moral verici konuşması ve konulara, hâkimiyeti, yatkınlığı ve yakınlığı ile dikkat çekti. İnsanı rahatlatan, yaratıcı, analitik düşüncesi, sabırlı, dikkatli ve dinamik, yapısıyla da örnek bir yönetici olarak gördük.
Sayın Avcı ile bir görüşmemizde, " Gelişme durursa, rekabet şansımız azalır" demişti. Bu felsefesini yaşamda tutmak, rekabet ve kaliteyi artırmak için, ürün ve sistemleri sürekli iyileştirdi."İŞGÜCÜ-EMEK " , "SERMAYE " ve "ENERJİ" verimliliği gibi, alanlarda da ciddi mesafeler aldı. Kişi başına düşen katma değerde, ciddi bir artış oldu. İşgücü maliyetinin, rasyonel çizgiler içinde tutulması içinde caba gösterildi.
TÜLOMSAŞ' da, "insan" işletmenin, en değerli varlığı olarak görüldü. Kurumun daha üstün nitelikli, mal ve hizmet üretebilmesi, teknoloji açısından sektörün lideri durumuna gelebilmesi, satış hacmini ve karlılığı sürekli olarak yükseltebilmek, masraflar azaltarak israfı önleyebilmek, çalışanların motivasyonunu artırabilmek için, her imkân kullanırken, yapılanma da sürekli devam etti. Bu tablo, TÜLOMSAŞ' ın, ulusal ve global pazarlarda, imajını da güçlendirdi. Rekabet şansını da artırdı.
TÜLOMSAŞ' ın, ulusal ve global pazarlardaki başarısındaki en önemli nedenlerden biri, Genel Müdür Sayın AVCI ve ekibinin, görevde sürekli olması ve bu dönemde, ekip ve proje çalışmalarına, süreklilik kazandırılmasıdır. Yine bu sürede, personele, hizmet etme duygusu aşılandı. Kurumun icraatı, şeffaf ve açık hale getirildi. Birimlerde, sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip, hayata geçiren bir kurum olarak dikkat çekti. En önemlisi de, kurum hakkında oluşan, ön yargılar giderildi.
Diğer yandan, Eskişehir'de kuruluş aşamasında olan RAYLI SİSTEMLER ARAŞTIRMA VE TEST MERKEZİ" ne, TOLUMSAŞ' ın katkısı büyük oldu. Özellikle de Kentin ve TÜLOMSAŞ' ın, hassas mekanikte, ülkemizin başka hiçbir kenti ile mukayese edilmeyecek kadar, zengin bir altyapıya sahip olması, kentte bu alandaki işgücü potansiyeli "RAYLI SİSTEMLER ARAŞTIRMA VE TEST MERKEZİ" nin, Eskişehir' de gerçekleştirilmesin de ciddi avantaj oldu.
TÜLOMSAŞ, önümüzdeki yıllarda, başarısını daha da iler boyutlara götürecektir. Çünkü SCI Verkehr araştırmasına göre, demiryolu malzemeleri jeografik bölgelerinden olan Batı Avrupa, Avrupa Birliği ülkeleri, Doğu Avrupa Bölgesi, eski Rusya ülkeleri ve Ortadoğu' da, konum itibarıyla en şanslı şirket, TÜLOMSAŞ' tır.
Batı Avrupa, 21.47 milyar Euro'luk hacmiyle, çok büyük pazar. Yılda % 4' lük bir artışla da büyüdüğü ve bu yıl bu artışla da bu pazarın, 25.91 milyar Euro'ya ulaşacağı söyleniyor. Asya 13.73 milyar Euro hacmiyle, ikinci büyük pazardır. Bu yıl %6'lık büyüme oranı ile 18.66 milyar Euro' ya ulaşacaktır. Kanada ve ABD 9.42 milyar Euro ile 3. sırada yer almaktadır. TÜLOMSAŞ, Avrupa, Asya, Ortadoğu, Afrika pazarlarında da en şanslı şirkettir
Ayrıca TÜLOMSAŞ, 118 yıldır, insanımıza, istihdam sağladı. Yerel ve ulusal ekonomiye ciddi katkıda bulundu. 2023 yılında hedef, ihracat ağırlıklı olarak 1 milyar Euro satış cirosunu aşmak, Yan sanayilerimize, en az 250 Milyon Euro'luk kaynak aktarmak, Eskişehir' in, Demiryolu Taşıt Araçları Üretim Merkezi konumuna getirmek ve 30 bin kişiye de istihdam sağlamaktır.
TÜLOMSAŞ, her türlü engele rağmen, dün vardı, bugünde var, gelecekte de olacaktır. Çünkü Sayın AVCI ve ekibi, makro düşünüyor. AR-GE çalışmalarına, büyük önem veriyor. Eskişehir' i, dünyanın raylı sistemler araç ve gereçlerinin, merkezi yapmak ve kendi teknolojisini üretmek için de büyük fedakârlık yapıyorlar. Sayın AVCI ve ekibini kutluyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi