1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

Yeni Rektör Prof Dr Aydın'ın yardımcısı, Prof. Dr. Hasan Mandal oluyor...

Anadolu Üniversitesi'nde Rektörlük yarası, Prof Dr Davut Aydın'ın Cumhurbaşkanı tarafından Rektör atanmasıyla sonuçlandı.
Üniversitede yapılan seçimlerde en çok oyu alan 6 aday arasından üç adayı tespit eden YÖK, en çok oyu alan Prof Dr Fevzi Sürmeli'yi üçüncü sırada, en az oyu alan Prof Dr Davut Aydın'ı ise birinci sırada Cumhurbaşkanı'na göndermişti.
Hem oy alma, hemde Cumhurbaşkanına gönderilen listenin ikinci sırasında ise Prof Dr Hasan Mandal bulunuyordu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne Prof Dr Davut Aydın'ı atamasının ardından günler geçmesine rağmen Üniversitede Rektörlük devir teslimi yapılamadı.
Zira...
Seçimlerin de öne çekilmesiyle, görev süresi 31 Aralık tarihine kadar devam edecek olan Prof Dr Fevzi Sürmeli, görevinden istifa etmedi.
Dolayısıyla da....
Yeni rektör Prof Dr Davut Aydın Rektörlük görevini resmen alamadı.
Tabi bu süre içinde Prof Dr Fevzi Sürmeli Rektörlüğü sürdürürken, 31 Aralık tarihi'nde göreve başlayacak olan Prof Dr Davut Aydın ise kadrosunu oluşturma çalışmalarını başlattı.
Söylenilenlere bakılırsa, 31 Aralık tarihinden itibaren Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü görevini resmen devralacak olan Prof Dr Davut Aydın, kendi atayacağı rektör yardımcılarını belirlemiş.
Yine söylenilenler doğru ise, rektör yardımcılarından birisi de, Rektörlük yarışında hem oy bakımından, hem de YÖK ün Cumhurbaşkanına gönderdiği listede ikinci sırada yer alan Prof Dr Hasan Mandal oluyormuş.
Cumhurbaşkanı tarafından yapılan atamanın sonrasında, Rektörlüğe atanan Prof Dr Davut Aydın Prof Dr Hasan Mandal'a bu teklifi bizzat götürmüş.
Prof Dr Mandal da bu teklife olumlu yanıt vermiş.
Anlayacağınız...
31 Aralık günü görevi devralacak olan Anadolu Üniversitesinin yeni Rektörü Prof Dr Davut Aydın yapacağı ilk toplantıda Rektör yardımcılarını tanıtırken, bunlardan birisi de Rektörlük seçimlerinde yarıştığı Prof Dr Hasan Mandal olacakmış.
Anadolu Üniversitesi'nde gerçekleşecek bu olayı değişik yorumlayanlar mutlaka olacaktır.
Bazı yorumlar belki "Demek ki ta başından anlaşma yapılmış" şeklinde olacak, bazıları da "Rektör kendinden çok oy olan adayı yardımcısı yaptı" şeklinde olacaktır.
Ancak...
Bize göre öncelikle yapılan, uzlaşma kültürü adına doğru ve yerinde bir karardır.
Dahası...
Hem Davut Aydın hem de Hasan Mandal'a oy verenlerin yönetimde temsil edildiği düşünüldüğünde...
Bu karar, Anadolu Üniversitesi için son derece olumlu neticeler de doğurabilecek bir karardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi