Dağcılar Tanzanya yolcusu

Dağcılar Tanzanya yolcusu
Tanzaya’da bulunan Kilimanjaro Dağı, Anadolu Üniversitesi öğrencilerini ağırlayacak. Anadolu Üniversitesi Doğa Spor Kulübü’nden 7 kişilik bir ekip Kilimanjaro Dağı’na tırmanıyor. 1-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Tanzaya'da bulunan Kilimanjaro Dağı, Anadolu Üniversitesi öğrencilerini ağırlayacak.
Anadolu Üniversitesi Doğa Spor Kulübü'nden 7 kişilik bir ekip Kilimanjaro Dağı'na tırmanıyor. 1-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek tırmanışta amaç; iklim değişikliği ve doğa tahribatına dikkat çekmek. Beş günlük tırmanışın sonunda zirveye ulaşacak isimler arasında Gizem Şentürk, Rıza Şimşek, Emrah Gürol, Alper Koçdeviren, Ceyhun Yetişkul, Vega İlbay ve Özgür Özyenice yer alıyor.
5895 m yüksekliğinde olan Kilimanjaro Dağı, sosyal mesaj vermek için son yıllarda tercih edilen bir yer olarak biliniyor. Grubun tek bayan üyesi olan Gizem Şentürk 'kabalık bir ortamda sandalye çıkıp bakın bir şeyler anlatmaya çalışmak' şeklinde tanımladığı tırmanış hakkında "Derdimizi anlatabilmek için böyle bir dağın zirvesine çıkmaya karar verdik. Kulüp olarak doğada gerçekleşen olumsuz olayların farkındaydık ve bu şekilde dikkat çekmek istedik." dedi. 5 aşamada gerçekleştirilecek ekspedisyon tırmanışının sonunda zirveye ulaşacaklarını belirten ekip üyeleri, etkinliğin Türkiye'de gerçekleştirilecek ilk yurtdışı öğrenci takım tırmanışı olduğuna da dikkat çektiler.
Tırmanışın riskli olması nedeniyle kendi içinde bir heyecan barındırdığını belirten ekip, bunun yanında ilklere de sahne olmasının tırmanışı daha heyecanlı bir hale getirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.