spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

STAJYER...

       Bu yazımızda, Pazar günü oynanan ve Es-Es in 4-1 mağlup olduğu A. Demirspor maçından sonra  camianın hedefi haline gelen Teknik Direktörümüz  İlhan hocayı ve Onun oyun anlayışını masaya yatıracağımızı belirtelim …


        Ama, önce  attığımız başlığın açılımını verelim: “STAJYER, Staj yapan, yapacağı İşi öğrenmeye çalışan kimse; çırak “ ;  sonrasında da İlhan Hocanın  internet motoru “ Google “ a yansıyan teknik adamlık kariyerine göz atalım:   


       2012 de Elazığspor Alt Yapısında yardımcı antrenör olarak göreve başlayan İlhan Hoca, sırasıyla Mersin İY( Alt Yapı), Karabük( Alt Yapı),G.Birliği ( U-21), takımlarından sonra  9.08.2016/26.01.2017 tarihleri arasında Es-Es alt yapısında görev yapmış; ilerleyen günlerde de Gaziantep FK ( Alt Yapı ) ve Akhisar( Alt Yapı) çalıştıktan sonra  Mustafa özerin ayrılması ile de 9 Ekim 2020 tarihinde Eskişehirspor Teknik Direktörü olarak göreve başlamış ve halen bu görevini sürdürmektedir.


                                                                   ***


      Şimdi de Teknik Direktör olarak Es-Es’ in başında 7nci maçına çıkan İlhan Var’ ın geldiği günden bu yana “yaptıklarına” ve “yapamadıklarına “ bir göz atalım:


       1-Bu yedi maçlık süreçte  takıma kondisyon anlamında katkı verdiğini,  


       2-Defans bölgesinde kafasındaki  oyun şablonu olan  3 lü tandemi ve( bu bölgede değişik oyunculara yer vermesine rağmen) savunma kurgusunu oturtmaya başladığını; yine,  defansımızın rakibe verilen  pozisyonların azaltması yönünde (oyuncuların kişisel hataları hariç) önemli ilerleme kaydettiğini ,


       3- Takımın, bizim ikinci bölgemizden  pas oyunu ile çıkmaya çalışması ve  orta sahada kaptığımız topların pas oyunu ile ileriye aktırılması yönünde ( kadro kalitesini de göz önüne alırsak)  olumlu sinyaller vermeye  başladığını,


      4-Duran topların kullanılmasında  (özellikle de  kazandığımız köşe vuruşlarında) aşama kaydedildiğini,


       5- üçüncü bölgede rakibin hücuma çıkmasını önleyici tedbirlerin alınmaya başlandığını ,


       6-Forvet ve orta alan  oyuncularımızın, hocanın verdiği görevleri yerine getirmek içim ellerinden geleni yapmaya çalıştıkları ve gösterilen bu çabanın da takım oyununa olumlu yönde yansıdığı  ve tüm bunların da  hocamızın takımımıza kattığı  “ ARTILAR” olduğunu söyleyebiliriz..


 


        İlhan  “VAR “hocanın ”YOKLARINA”  gelince;


      1-önceki haftalarda evimizde oynadığımız  Akhisar ve Keçiören maçları ile  bu haftaki Adana Demirspor maçında kenar yönetimi ve   oyuna müdahale etme anlamındaki oyuncu değişiklikleri hocamızın henüz stajyerlikten kurtulamadığının işaretleri olarak yansımıştır. Kaldı ki, camia da hocayı bu noktada  eleştirmektedir. Hele ki. son maçta takım 3-1 geride iken  maçın  bitmesine  2-3  dakika kala yapılan oyuncu değişikliği , hocanın “hala stajyerlikten kurtulamadığı” savını destekler niteliktedir.


      2-Yine  İlhan Hoca, Keçiören maçı ve son Adana maçınn ikinci yarılarının hemen başında skor üstünlüğünü yakalayan  ve ( biraz da tecrübe eksikliğinden olsa gerek) akabinde panikleyen takımı kenardan yönetememiş ve bu maçlarda alınabilecek –olası- galibiyetlerin ve puanların elimizden uçmasını adeta kenardan seyretmiştir.


     3-üstünlük sayımızdan hemen sonra yaptığı Hamed_ Onur Arı değişikliği ve Onur’ un ön bölgeye kaydırılması ile  sol bek oyuncumuz Erdal Akdari o bölgede yalnız kalmış; bu açığı gören rakip takım hocası ümit özat oyuncu değişikliklerine giderek takımını  zayıf kalan sol bölgemize yönlendirmiştir. Bu hamlelerin sonucunda da Adana takımı 2 dakika içinde 2 gol birden bularak öne geçmiş ve maç sonuna kadar da zafiyet gösteren sol kanadımızı adeta” koridor” yaparak  bu kanattan getirdiği toplarla iki gol daha bulmuş ve maçı farklı kazanmıştır.


     4-Maçın 2-1 ‘ e gelmesinden sonra  sol kanadımızdaki  boşluğu göremeyen ve bu bölgeyi kapatmak için hamle yapamayan İlhan hoca kesinlikle kulübemizin kalite yönüne sığınmamalı ve o dakika itibarı ile oyuna neden müdahale etmediğinin” öz eleştirisini”  yapabilmelidir.


      5- Elbette futbol oyununda  iyi ve kaliteli futbolcular ön plana çıkabilmekte ve bu kaliteli ayaklar (Erkan Zengin gibi) bir anda oyunun yönünü kendi takımı lehine çevirebilmektedir. Ancak 70 dakikasını başa-baş oynayan ve öne geçen takımın işleyen çarkına çomak sokup sonra da takımın  olumsuz  yöne doğru savrulmaya başlayan oyun disiplinine müdahale edecek olan da kenar yönetimidir.


       Sonuç olarak,” ESKİŞEHİRSPORUMUZ ‘ un maddi zorluklar içinde kıvranıyor olması ya da sahada genç bir kadro ile mücadele ediyor olması “  bu işten ekmek yiyen profesyonel kişiler için mazeret olmamalıdır.


     Bu bağlamda da istek ve dileğimiz ilhan hocamızın  bir an önce  stajyerliğinin bitmesidir.


 


    Zira, tüm Es-Es camiası bundan sonraki maçlarda kulübede “ Teknik Direktör” görmek istiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi