6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA)

Cennet sohbeti

Ahirette insanlar iki yerden birine gideceklerdir. Ya Cennet'e yada cehenneme... Cennet müminlerin ebedi Saadet Yurdu, cehennem de kafirler imansızların, ateistlerin ebedi cezalarını çekecekleri azap yeridir. imanları İyi olupta amelleri (ibadet ve davranışları) az ve bozuk olanların huzur-u ilahide hayatların hesabını verdikten sonra ya ilahi affa nail olup ya da cezalarını cehennemde bir müddet çektikten sonra cennete gideceklerdir.
Müminler cennet girince herkes hiç şaşırmadan kendi makamını, kendi mevkini bulur ve doğruca oraya giderler. Her Mümin hangi kapıdan gireceğini, hangi yoldan gideceğini, hangi makama oturacağını hiç şaşırmadan bilir. Cenab-ı Hak bütün huri ve gılmanlara (görevlilere) emir verip hitap ederek;
"Mü'min kullarımı burada rahat ettirin."
Bütün peygamberler makamlarına yerleşir evvela Davut peygambere Zebur'dan kendi kutsal kitabından bir parça okuması emrolunur. O da güzel sesiyle okur. Sonra her peygamber kendi kutsal kitabından birer parça okurlar. En sonda sıra Hazreti Peygamberimize gelince O da Kuranı Kerim'den En'am suresini okur (6.Sure, sayfa 127) cennet ehli bunun tekrar tekrar okunmasını isterler her gün okumaya devam olunur. Cenabı Hak müminlere hitap eder;
" Ey kullarım ben kimim biliyor musunuz?"
Müminlerin hepsi birden;
- Sen Allah'sın (cc) Rabbimiz derler. Cenabı Hak buyurur ki "benim bir adım da Selamdır. Burada selamlaşın: (Görevliler de)
"Selam size iyilik ve emniyet içinde girin oraya orada ebedi kalın" derler. (Zümer Suresi Ayet 73)
-O gün cennetlikler gerçekten nimetler içinde safa sürerler (55) onlar ve eşleri gölgeler altında tahtlara kurulurlar (56) orada onlar için her çeşit meyve vardır. Bütün arzuları yerine getirilir(57) orada onlara rablerinden selam vardır. ( Yasin Suresi ayet 55- 58, Sf: 445)
Cenabı Hak (cc) yine hitap eder "Benim bir adımda mü'mindir. Emnu Eman verir sizde müminsiniz ve emnu emandasınız. Emniyet ve selamettesiniz. Bundan sonra Cenabı Hak, cemali ile tecelli buyurur ve müminler tam üçyüz sene Allah'ın cemaline bakarlar da gözleri kamaşmaz ve bakmaya doyamazlar.
Kuran'ı Kerim'de: "Yüzler vardır ki o gün ışıl ışıl parlayacaktır. Rablerine bakacaklardır." (El Kıyame suresi, Ayetler 22- 23, sayfa 577) (onu göreceklerdir) buyuruluyor.
Mü'minler Hazreti Allah'ın cemalini cennetten göreceklerdir. Cenabı Hak buyuruyor ki "Ey kullarım! ben sizden razıyım. Siz de benden razı mısınız?Müminler derler ya Rabbi bundan daha büyük nimet ne olur ki senden razı olmayalım daha ne isteyebiliriz Senden? Sana hamdolsun diye sevinirler.
Cennet ehlinin yaşı 30 veya 33 olacağı bildiriliyor. (Kuran'ı Kerim Açıklamalı Tercümesi, sayfa 534 Heyet Tercümesi- Medine)
Yüce Rabbimiz (cc) Cennet ehline vereceği sayısız nimetleri Kuran'ı Kerim'in birçok Ayeti celilelerinde beyan edilmektedir.
" Allah'a iman etmiş salih amel işlemiş mü'minlere ne mutlu müjdeler olsun onlara, en güzel makamlar onlar içindir. Varılacak ne güzel yerlerdir" (Rad Suresi, Ayet 29, sayfa 250)
"Temiz su, tadı bozulmayan süt ve süzme bal ırmaklarının yer aldığı cennetler (Muhammed Suresi Ayet 15). Suyu zencefille kokulandırılmış tatlı su pınarı (selsebil) (El insan, Ayet 18 ) ve sonunda misk kokusu bırakan bir içecek de vardır" (el mutaffifin Suresi -Ayet 25, 26)

Ru'yetullah :Allah'ı görmek:
Hz. Allah müminleri (Cennet ehline) size bugün başka bir ihsanım daha var diyerek cemaliyle tecelli eder. (Cennetten görülür) Bu cemal tecellisine her hafta nail olanlar vardır ki bunlar çocukluklarından ömürlerinin sonuna kadar Allah'a itaat, ibadet ve zikir ile yaşayanlardır.
Hz. Allah'ın cemalini ayda bir defa görmek şerefiyle ikram olunanlar vardır ki bunlarda Allah'ın ibadet ve zikrine gençliklerinden bir kısmını isyanda geçirdikten sonra daha gençlik elden gitmeden dönüpte ömrümün sonuna kadar iman ve zikirle yaşayanlardır.
Cemalüllahı seyretmeye yılda bir kere mazhar olanlar vardır ki onlar ihtiyarlıklarında kulluğa başlamış kimselerdir.
ilk tecellide olmak üzere bir defa görenler vardır ki bunlar ömürlerini isyanda geçirip sonradan tövbe istiğfar etmiş ve affolunmuş ve tövbeleri ile ahirete göç etmiş olanlardır. Cenab-ı Hak (cc) Cennet'ten herkese müsavi görünmüyor, herkesin haline taat ve zikrine iman ve ameline göre kimine haftada bir, kimine ayda bir, kimine de sadece bir defa görünür ki dünyada bir an evvel iman etmenin taat ve zikre koşmanın lüzumu anlaşılsın. Cenab-ı Hak inananlara cennete girmeyi oradan da cemalini görmeyi nasip eylesin.
Hoşçakalınız

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6-İbrahim ŞAVK (CUMADAN CUMAYA) Arşivi