Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Fark et, şükret, mutlu ol ve gülümse…

Geçen yılı iyi geçirdiniz mi? Nasıldı sizce 2023, ne farkı vardı 2022’den? Hayalleriniz gerçekleşti mi mesela? Özlemini duyduğunuz şeylere kavuştunuz mu? Ekonomik yönden nasıldınız peki? Refah içinde miydi yuvanız? Kafanızı gece yastığa koyduğunuzda içinizi bir huzur, bir mutluluk kaplıyor muydu? Yoksa kırk tilki mi dolanıyordu ordan oraya kafanızda?

Bir şey değişmedi mi diyorsunuz bir önceki yıla göre? Yoksa siz mi şükretmesini bilmiyorsunuz acaba hayatın size sunduğu nimetlere? Bence evet, şükretmeyi bilmiyorsunuz yada çok fazla şey bekliyorsunuz hayattan kim bilir…

Mesela objektif bir değerlendirme yapın şöyle bir, hatta kapatın gözlerinizi, geçin oturun bir koltuğa, rahatlayın. Sağlıklı olduğunuz, hayatta olduğunuz, nefes alabildiğiniz için sevindiniz mi şuan? Ne mutlu size, eliniz ayağınız tutuyor işte, kendi başınıza oturup kalkabiliyorsunuz, kimseye muhtaç değilsiniz daha ne olsun. Organlarınız sağlıklı çalışıyor, bir engeliniz yok, en büyük servet bu değil mi sizce de? Hep maddiyatla ölçmemek lazım servetin değerini, hele bir de kendinizi biraz kapatınca dış dünyaya ve içinize yönelince çok daha iyi anlayacaksınız bir süre sonra maneviyatın önemini.

Nasıl uyandınız bu sabah peki? Gerindiniz mi kediler gibi gülümseyerek açınca gözlerinizi? Peki kaç kez güneşin doğuşunu izlediniz? Yoksa kaçırdınız mı hep günün en özel saatini? Bir neden yokken kaç kişiyi mutlu ettiniz, kaç kişiye hediye aldınız bu yıl? Kaç sabah yolda bir kediyi okşadınız, bir köpeği sevdiniz? Dünyaya merhaba diyen yeni doğmuş bir bebek parmağınızı sıkıca tuttu mu hiç mesela ve siz onu hiç kokladınız mı şöyle içinize çeke çeke? Yaz gecelerinde yıldız kaydığında hiç dilek tuttunuz mu? Kaç kez gözlerinizden yaş gelinceye ve karnınız ağrıyıncaya kadar güldünüz kahkaha ata ata? Çimlere sereserpe uzandığınız oldu mu bu yıl? Avazınız çıktığı kadar bağırarak hiç şarkı söylediniz mi? Bir çocuğu sevindirdiniz mi hiç? Onun gözlerinin içinin nasıl parladığına şahit oldunuz mu? Yoksul birine yardım edip, hayır duası aldınız mı? Aslında mutlu olduğunuzu kaç kez farkettiniz 2023’de mesela? İyi bir yılın, bunlar gibi bir çok küçük şeye bağlı olduğunu hiç düşündünüz mü? Hadi o zaman bu yıl düşünün!..

Başımızda bir korona belası vardı üç yıldır bizi hayattan soğutan, yaşama enerjimizi çalan, bizi sevdiklerimizden ayıran, umutlarımızı öldüren hatta başka şekillere bürünerek hala aramızda gezinen, bizi hasta eden, yataklara düşüren, tam bitti derken yeniden kendini belli eden… Alıştık artık, eskisi gibi korkmuyoruz, virüs yükü hafifledi, olsak da bir şey olmaz derken, Şubat ayında yaşadığımız o büyük felaket, o yıkıcı deprem, yüzlerce canımızı kaybedişimiz… Onlara mezar olan evlerini televizyonda görüp, hiç bir şey yapamayışımız, elimiz kolumuz bağlı günlerce süren heyecanlı bekleyişlerimiz, soğukta, karda kışta evsiz kalanlara, yerinden yurdundan olanlara ciğerimiz yana yana üzülmemiz… Evet o günden bu yana hiç bir şey artık belki eskisi gibi olmasada, hep bir yanımız eksik, içimiz buruk, bazı şeyler yarım kalsa da herşeye rağmen hayat devam ediyor ve yaşıyoruz. Nefes aldığımız, vademiz olduğu müddetçe de yaşamaya devam edeceğiz, ama öyle ama böyle…

Değiştiremeyeceğimiz yada sihirli bir değnek değmişcesine bir anda düzeltemeyeceğimiz şeyler için üzülüp, hayıflanmak yerine tedbirimizi alarak, sorumluluklarımızın bilincinde hareket edersek hepimiz, bu hayatı daha yaşanabilir kılarız. Daha mutlu oluruz, daha pozitif bakabiliriz dünyaya. Ne demişler hiç bir şey sonsuza dek sürmez. Her acı bir gün hafifler, her zorlukta bir kolaylık mutlaka vardır. Her gecenin sonu sabaha varır. Yaşamın kıymetini bilelim. Gören gözlerimize, gözlerimizin gördüğü güzelliklere şükredelim. Sağlık, mutluluk, huzur, barış, sevgi getir 2024, umutlarımız sende hayat bulsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi