Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Sinir harbi

Gece sessizlik demek, sakinlik demek, huzur demek… Uyumak demek gece, kendinle baş başa kalmak demek, düşünmek demek, geçmişe gitmek demek, hayal kurmak demek… Ama maalesef özellikle de yaz gecelerimizin içine ediyorlar.

Gecenin bir yarısı şehir merkezinde egzozundan çıkardığı ses ile insanları rahatsız eden otomobil ve motosikletlere neden engel olunamıyor bir türlü anlamıyorum. Büyük bir gürültü kirliliği yapan ve çıkardığı ses ile insanları uykularından uyandıran, rahatsız eden bu rezalete kim dur diyecek? Evde hastası, yaşlısı olanı, sabah erken işe gideni ve küçük bebeği olanları hiç mi düşünmüyor bu trafik magandaları? Benimki de soru, belli ki düşünmüyor. Düşünse zaten yapmaz bu kabalığı öyle değil mi?

Kışın da gene oluyor ama özellikle yaz aylarında daha da artıyor bu magandalar. Sıcak nedeniyle camlar ve balkon kapıları da açık olunca haliyle sesler olduğu gibi içeriye giriyor ve insana büyük rahatsızlık veriyor. Ayrıca arabada müziği son ses açarak etrafa hava attığını sanan kişiliği gelişmemiş de bazı tipler var. Kendi duyacağınız kadar açın şu sesi, kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok. Size kimse söylemedi mi müziği o kadar açarak hava atılmayacağını, bunun kabalık, kıroluk, görgüsüzlük olduğunu? Komiksiniz gerçekten, bizimde ayarlarımızla oynuyorsunuz. Sadece Eskişehir’de değil bu magandalar her yerde, hep içimizde. Bir bitin artık lütfen.

Bu sorunların önlemi basit olabilir belki aslında. Ben şöyle düşünüyorum mesela geceleri şehir merkezinde birkaç noktaya sivil trafik ekipleri koysalar bu tür araçları da tespit edip trafikten men etseler yada ceza yazsalar… Evet yine olur belki bu gürültü kirliliğine sebep olan insanlar ama tek tük olur, bu kadar fazla olmaz. Bu tür davranışlara göz yumulduğu sürece bu trafik magandaları bitmez, sayıları da her geçen gün artar ne yazıkki ve biz de evlerimizde huzurumuzun içine edilip sinir olduğumuzla kalırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi