Eskişehir'de esnafı rahatlatacak protokol: İmzalar atıldı...

Eskişehir'de esnafı rahatlatacak protokol: İmzalar atıldı...
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası, özel bir banka ile Eskişehir esnafını rahatlatacak iş birliği protokolüne imza attı.

Özel bir banka ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), esnafın bankacılık işlemlerinde yaşadığı sorunları rahatlatmak amacıyla iş birliği protokolüne imza atmıştı. Söz konusu iş birliği protokolüne Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası da imza attı.

“ESNAF VE SANATKARIMIZ TİCARETİNİ DAHA KOLAY YAPABİLECEK”

“Bugün Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu aracılığıyla Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarlara bir takım avantajlar sağlayacak iş birliği protokolünü imzalamak için buradayız” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen, şöyle devam etti:

“Esnaf ve sanatkarımızın en büyük sorunu POS cihazlarına ödemiş oldukları yüksek oranlardaki komisyonlar. Şu anda önemli olan bir diğer sorun da kredi kullanımında ipotek ve kefil bulamama kaynaklı yaşanan sıkıntılar. Bankanın özellikle esnaf avantaj paketi adı altında esnaf ve sanatkarlara bir takım avantajlar sağlayacağı bu protokolü Eskişehir’de uygulamaya başlayacağız. Umarım esnafımız ödeyeceği komisyon oranındaki düşüklük ve düşürülmüş olan faiz oranlarıyla birlikte daha da rahatlayacak. Yapacağımız anlaşmayla esnaf ve sanatkarımız bankacılık işlemlerindeki bir takım rahatlamayla ticaretini daha kolay yapabilecek, daha çok kazanmak için, Eskişehir halkına daha iyi hizmet edebilecek. Yapılan bu sözleşmenin hem Eskişehir esnaf sanatkarına hem de bankamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

ESNAFA DESTEK OLACAK ÇALIŞMA

Banka temsilcisi ve Tüzel Bankacılık Ortaklığı Müdürü Yunus Acar, ise “Esnafımız için bankacılık maliyeti yüksek bir seviyeye geldi. Burada da yaptığımız görüşmelerde esnafımıza destek olacak neler yapabileceğimizin üzerinde uzunca bir süre çalıştık. Bu çalışma neticesinde esnaf avantaj paketini uygulamaya koyduk. Bu sayede esnaflarımıza ürün kullanımlarında toplamda 5 bin TL’ye kadar bir destek sağlıyoruz. POS komisyon oranları esnafın tepkisi haline gelmişti. Bununla ilgili ele aldığımız projede de esnafımız hem yazarkasa için POS ücreti ödemiyor hem de nakit kartlarda yüzde 1.49 komisyon oranlarıyla ertesi günde hesaplarına geçebiliyor” şeklinde konuştu.

ESNAF KREDİYE ULAŞABİLECEK

Son olarak kredi desteğinden söz eden Acar, “Esnaflarımızın iş yerlerinden ayrılmadan bankacılık işlemlerini sağladığımız, 48 ay vadede kefil ve teminatın olmadığı 250 bin TL’ye kadar yüzde 3.09 gibi bir oranla işletme kredisine, iş kredi kartlarına ulaşabiliyorlar ve kart ücreti ödemiyorlar. Ayrıca esnafların birikimlerini değerlendirebildiği, günlük faiz alabildikleri farklı hesaplar var. Umarım Eskişehir’de de bu potansiyeli daha yüksek seviyelere çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.