Gençliğin günü

Gençliğin günü
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çeşitli kişi ve kuruluşlar birer mesaj yayınladılar. CHP Eskişehir Milletvekili M. Vedat Yücesan, Vali Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çeşitli kişi ve kuruluşlar birer mesaj yayınladılar.
CHP Eskişehir Milletvekili M. Vedat Yücesan, Vali Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı. Tepebaşı Belediye başkanı Tacettin Sarıoğlu ayrı ayrı yayınladıkları mesajlarda Vatandaşların ve gençlerin bayramını kutladılar.
CHP MİLLETVEKİLİ M.VEDAT YÜCESAN
"Yüce Atatürk'ün ve mücadele arkadaşlarının sürekli devrim ateşini yaktığı Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık ve Aydınlanma Meş'alesinin yola çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinden bu yana onurlu mirası taşıyanlar olarak sorumluluklarımız, yükümlülüklerimiz bitmemiştir ve artarak devam etmektedir. Ülkemizi, demokrasimizi, toplumumuzu bilinçli- bilinçsiz sıkıntıya sokan iç ve dış güçlere karşı Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini, demokratik laik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü mücadelesini hep birlikte sürdürmeliyiz.
Ulusal bağımsızlığından, onurundan ödün vermeden geleceği umutla bakan, temiz, dürüst ve inançlı bir mücadele tarihine sahip olun türk ulusunun, 19 Mayıs'ın gençliğe armağan edilmesinin altında yatan temel anlayışta budur. Gençlik gelecek, güven, inanç, mücadele demektir. Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyletimizi, emanet ettiği gençlerimize güvenerek, yüceltmek ve ulusumuzu çağdaş uygarlık düzeyine getirmek en temel görevimizdir"
VALİ KADİR ÇALIŞICI
"Türk ulusu Atatürk önderliğinde 19 Mayıs'tan başlayarak onurlu savaşımıyla haklılığını kanıtlamı, yurt ve bayrak sevgisinin, Savaşın kazanılmasında sayısal güçten daha önemli olduğunu göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyeti, kaynağını Türk Ulusu'nun egemenliğinden, dayanağını ve gücünü ise Atatürk ilke ve devrimlerinden almaktadır.
Ülkemiz Cumhuriyet'le birlikte askeri zaferlerin ardından, ekonomik, siyasal, hukuksal, toplumsal ve kültürel alanlarda da zaferlere ulaşmıştır.
Cumhuriyet herkesi kucaklamış, bireyleri eşit haklara sahip kılarak, kadın-erkek ayrımı gibi çağdışı düşünceyi ortadan kaldırmıştır.
Sevgili gençler
Sizler Ulusumuzun umudu, aydınlak Türkiye'nin güvencesisiniz. Yakın gelecekte önemli görevler üstlenecek, ülkemizi daha ileriye götürecek, Atatürk ilkelerine sahip çıkmayı sürdüreceksiniz.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN
"19 Mayıs 1919 tarihi Uluönder Atatürk'ün başlattığı bağımsızlık ve çağdaşlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı tarihtir.
Uluönder Atatürk, Türk Ulusu için önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs'ta Anadolu'ya attığı ilk adımla, Büyük Zafer'e giden yolda Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini başlatmıştır.
19 Mayıs, Türk Ulusu'nu aydınlığa kavuşturan, Cumhuriyet'le buluşturan bir dönüm noktasıdır. Yüce Atatürk, toplumun barış, huzur ve güvenlik içinde yaşaması, gelişmesi, çağdaşlaşması ve demokratikleşmesi için gerekli ortamı oluştururken, toplumu ümmet anlayışından kurtararak ulus olma bilincine kavuşturan yeniliklere öncelik vermiş ve bunun için Cumhuriyet'in temeline ulusal egemenlik ve laiklik ilkelerini yerleştirmiştir.
Türkiye'yi, laik toplum ve demokratik cumhuriyet devleti yapısıyla örnek alınan, çağdaş ve akılcı çizgide ilerleyen, mutlu bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak en önemli sorumluluğumuzdur.
Yüce Atatürk'ün 19 Mayıs'ı ülkemizin ve insanlığın umudu ve yarınların güvencesi olan gençlere emanet etmesi, gençlere inancının, sevgisinin ve güveninin göstergesidir. Gençlerimizin de bu güvene layık olacağından kuşku duymuyorum.
Laik ve Demokratik Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilik mertebesine erişmiş olanları saygıyla anar, halkımızın Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım."
TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI
DR. M. TACETTİN SARIOĞLU:
Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayı başaracak olan milletlerdir. Bu nedenledir ki, Türkler, tarihin bilinen ilk zamanlarından beri millet olarak vardır ve kıyamete kadar da varlığını koruyacaktır. İşte 19 Mayıs 1919, Türk Milleti'nin bu yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Mustafa Kemal, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan büyük bir mücadele başlatmıştır.
Bu büyük mücadele sonunda elde edilen zaferi ebedi kılmak isteyen Mustafa Kemal Atatürk, gençliğimize güvenmiş bu nedenle de Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk Gençliği'ne emanet etmiştir. Çünkü gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır. Bu durum, özellikle bizim gibi nüfusunun büyük bir bölümü genç ve dinamik olan bir ülke açısından çok daha farklı bir boyut taşımaktadır. Gençlerimizin yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli ve bilgili insanlar olarak yetişmeleri şarttır. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk'ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, 19 Mayıs Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor; kahraman gazilerimizi saygıyla ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti uğrunda gözünü kırpmadan ölüme koşan şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.
ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI
BURHAN SAKALLI
"19 Mayıs, Milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atma kararlılığının ilk kıvılcımıdır. 19 Mayıs çarenin ancak millette bulunduğunu anlamanın ve çareyi millette aramanın anlamlı göstergesidir
Türkiye Cumhuriyeti'nin genç nesillerin omuzlarında yükseleceğine ve çağdaş medeniyet seviyesine gençlerin çabalarıyla ulaşacağına inandığını belirten Başkan Sakallı, gençlere seslenerek, milletimizin yükselebilmesi sizlerin toplumun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan donanımlı ve yetenekli kişiler olarak kendinizi yetiştirmenize bağlıdır diyerek; bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet ve şükranla anıyoruz "
ETO BAŞKANI CEMALETTİN SARAR
"19 Mayıs 1919, Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı, tarihin de en büyük ve unutulmaz destanı olmuştur. Bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biri olmuştur. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs, aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak da kutlanmaktadır.
19 Mayıs 1919 tarihi, hem günümüz Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılması hem de gençliğe verilen değer bakımından oldukça önemlidir. Atatürk, Türk gençliğini hürriyetin, bağımsızlığın, egemenliğin, Cumhuriyet'in ve İnkılâplar'ın yılmaz bekçileri olarak görmüş ve bugünleri değerli gençlerimize emanet etmiştir. Yakın gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarda taşıyacak olanlar, bizim gençlerimizidir. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaştıracak olanlar da yine onlardır. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinmeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamalıyız. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek, hiç kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bayramını en içten dileklerimle kutlar; kendilerine mutlu, sağlıklı ve başarılı yarınlar dilerim."
ANAVATAN PARTİSİ
ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI
" Bu gün Türk tarihinin mutlu başlangıçlarından birini hep beraber yaşıyoruz.19 Mayıs Milletimizin en büyük evladı, büyük kurtarıcımız Sevgili Atamız Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu topraklarına ayak bastığı gündür.Karadeniz'in o büyük dalgaları arasında küçük bir geminin Büyük Türk Milletine getirdiği mutluluk ve saadeti yüreklerimizde sonsuz minnetle yaşatıyoruz.
Sevgili Türk Gençliği;
Bu bayram sizin bayramınız,yürekleriniz vatan sevgisiyle dolu dolu olsun. Bizden sonra gelecek olan ,siz Türk Gençliği bizlerden daha mükemmel,daha sağlam vücutlarınızla,şaşmayan akıl ve doğru yoldan ayrılmayan ahlak ve karakterinizle sizleri geleceğe hazır görmekten mutlu ve bahtiyarız.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun.
GENÇ PARTİ İLÇE BAŞKANI
BÜLENT TÜRE
" Bugün Uluönder Atatürk'ün önümüze düşüp bizi Cumhuriyet'e adım adım taşıdığı ve bu kutsal emenati: milli egemenliği "bütün ümidim geçliktedir" diyerek gençliğe emanet ettiği gündür. Evet O, Cumhuriyeti yani binbir güçlükle kavuşulan millet egemenliğini, "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz" diyerek aydın türk gecni'ne emanet etmiştir. Çünkü O Türk Genci'nin O'nun izinde yorulmadan yürüyeceğine yürekten inanmıştır"
EĞİTİM-BİR-SEN-ŞUBE BAŞKANI
İSMAİL ALTINKAYNAK
" Türk Ulusu; ordusu dağıtılmış, halkı aç ve hastalıklarla boğuşan, kadınları dul, çocukları yetim bir halk, özgür kalma, müstemleke olmama mücadelesini işte bu şartlarda kazandı.
Halkı dostumuz ve kardeşimiz olan komşu devletlerin yine aynı Batılı güçlerce saldırıya maruz kaldığı ve ülkemizin de muhtemel saldırı tehditleri altında olduğu bir dönemdeyiz. 19 Mayısların bize hatırlatması gerekense işte burada belirginleşiyor: Asla ümitsizliğe ve karamsarlığa kapılmadan özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için kanımızın son damlasına kadar mücadeleye hazır olduğumuzu dosta düşmana her vesileyle haykırmamız gerekiyor. 19 Mayıs'ın asıl anlamı da budur. Bu vesileyle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.