Kamu Sen'den yumurtalı tepki

Kamu Sen’den yumurtalı tepki
Şube Başkanı Şükrü Erkoca açıklamasında, hükümetin verdiği rakamlara göre ekonominin yüzde 9 oranında büyüdüğünü, GSMH’nın kişi başına 2 bin 300 dolardan 5 bin 300 dolara çıktığını, enflasyonun yüzde 10’un altına...

Şube Başkanı Şükrü Erkoca açıklamasında, hükümetin verdiği rakamlara göre ekonominin yüzde 9 oranında büyüdüğünü, GSMH'nın kişi başına 2 bin 300 dolardan 5 bin 300 dolara çıktığını, enflasyonun yüzde 10'un altına indiğini söyledi.
Şükrü Erkoca, bütün bu göstergeler doğruysa, bu rakamlar gerçeği yansıtıyorsa, birilerinin çıkıp memurların açlık sınırında maaş almalarının nedenini açıklamasını istediklerini belirterek, "Ekonomimiz gerçekten büyümüşse, enflasyon düşmüşse bizim niye haberimiz yok? Niçin bize yansıtılmıyor? Niçin ülkemizde işsizlik yüzde 11'ler civarında? Bu büyüyen ekonomiden kimler nasiplenmiş, kimlerin cebi dolmuş? Bunları çalışanlar olarak bilmek zorundayız" dedi.
Dar gelirli, memur, işçi, köylü, çiftçi inim inim inliyorsa, istihdam sorunu çözülememiş, işsizlik bir sosyal patlama haline dönüşmüşse ekonominin iyi olduğunu söylemenin mümkün olmadığını dile getiren Erkoca, Hükümetin sunduğu bu rakamların inandırıcı gelmediğini kaydetti. Hükümetten gelir dağılımında adalet, en düşük devlet memuru maaşının açlık sınırından kurtulması ve asgari geçim haddine çekilmesini, iş güvencesine sahip itibarlı memur olmak istediklerini ifade eden Erkoca, "Grevli toplu sözleşme hakkı istedik. AKP İktidarı 4,5 yıldır hakkımızı yedi. Helal etmiyoruz. Haram zıkkım olsun. Bu siyasi irade 4,5 yıldır milletin ekmeğini yendi. Bu milletin imkanlarını kullandı, milli, manevi değerleri ayaklar altına aldı. Yazıklar olsun. Bu dönemde kimlerin köşeyi döndüğünü, kimlerin cebinin dolduğunu çok iyi biliyoruz. Vatan topraklarını 'babalar gibi satarım', 'Ülkemizin taşı toprağı daha çok para ediyor' diyenler, yine milletimizden yetki istiyor. 22 Temmuz seçimlerinde bu vurgun ve talan düzenine dur demek zorundayız" diye konuştu.
Şükrü Erkoca, 22 Temmuz'da tüm seçmenlerin oyunu kullanarak bu oyunu bozmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.