Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

BİZ İNANIYORUZ

Dünyanın en önemli spor olayı Olimpiyatların devam ettiği bu günlerde ilginçtir ki; Eskişehirspor'umuz yarın akşam Olimpiyatları kulübün ismi olarak taşıyan Marsilya ile karşılaşacak. Olimpik Marsilya (Olympique de Marseille ) Fransa futbolunun en önemli kulüplerinden biri, belki de en önemlisidir. Müzelerinde sayısız kupanın yanında 1 tane de Şampiyonlar Ligi Kupası bulunmaktadır. Marsilya, şike ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçirse de 2010 yılında hem Fransa Ligue 1 şampiyonluğunu, hem de Fransa Lig Kupasını kazanarak eski günlerine dönüş yaptı. Geçen sezonu 10.ncu sırada bitirmelerine rağmen Fransa Lig Kupasını kazanarak Avrupa Kupalarına katılma hakkını elde ettiler.
Futbol dünyasında kime sorarsak soralım bu turun favorisi olarak Marsilya'yı gösterecektir. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS ) 'nin kulüpler sıralaması bu konuda bizi daha da karamsarlığa itebilir. Çünkü bu sıralamada Marsilya 63.ncü, EsEs'imiz ise 250.nci sırada yer alıyor. Ayrıca rakibin tanınmış, piyasa değerleri çok yüksek futbolcuları olduğunu da biliyoruz. Bütün bunlar sadece kâğıt üzerinde olan rakamsal veriler. Hiçbir maç sahada oynanılmadan kazanılmaz. Kazanmak içinse sahada savaşmak, mücadele etmek ve terinin son damlasına kadar koşmak gerekir. Bizlerde, yarın akşam futbolcularımızdan bu savaşı vermelerini, tüm güçleri ile mücadele ederek Marsilya'yı yenmelerini bekliyoruz. Haydi, EsEs'imizin güzide futbolcuları eleyin şu Fransızları da şanlı tarihimize altın harflerle yazalım sizleri. Şu sözün aklımdan geçenleri bir nebze olsun ifade ettiğini düşünüyorum. "Fırsat insanın eline her zaman geçmez. Ancak ele geçen fırsatı iyi değerlendirenler tarih sayfalarındaki yerlerini alırlar."
Marsilya gibi güçlü takımlara elenirseniz size kimse bir şey demez. Ancak böylesine önemli bir markayı kupanın dışına iterseniz işte o zaman herkes sizi konuşur. Şu tarihi fırsatı geri tepmiyelim. Turu geçeceğimize inanalım, isteyelim ve başaralım. Eskişehirspor taraftarı sizlerin bunu yapacağına canı gönülden inanıyor. Yarın akşam kafanızı kaldırıp tribünlere bakın, bunu göreceksiniz, bunu hissedeceksiniz. Allah yardımcınız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi