Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Herkes işine geldiği gibi...

Dün kavga edenlerin, bugün kucaklaştıklarını görünce hiç şaşırmıyorum artık. İşin içine menfaat girince akan sular duruyor ne yazıkki. Zamanında yapılan hakaretler, küfürler, aşağılamalar yenilip yutuluyor bazı kişiler tarafından.

Daha önce bu kişileri siyaset arenasında çok görürdük, seçim zamanı birbirleri için her türlü iftirayı atarlar, seçim bittiğinde birbirlerine sarılıp çevresindekilere samimi mutluluk pozları verirlerdi. Hatırlarsanız geçmiş yıllarda bir milletvekili 3 parti değiştirdi diye "Fırıldak" lakabı takılmıştı ve yaygın medyada sık sık lanse edilmişti bu isim.

Siyasette çok sık yaşanıyor artık benzeri durumlar. Dün A partisinde iken, B partisini yerden yeren vuran, B partisine geçtiğinde, A partisini eleştiri yağmuruna tutuyor. Ama şu bir gerçek ki artık kimse "Fırıldak" lakabını almıyor. Çünkü bu manzaraya herkes alıştı.

Sadece siyasette yaşanmıyor tabi ki bu fırıldaklık. Hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor böyle fırıldak kişiler. İşimiz gereği toplantılara ve sosyal etkinliklere katılıyoruz zaman zaman. Bu gibi davetlerde bazıları birbirine içten gülüyor, kucaklaşıyor, bazıları ise sadece sırıtıyor ve gülen ile sırıtan kendini hemen belli ediveriyor. Dün arkasından atıp tuttuğu kişi ile bugün kucaklaştığını görünce de bu kadarına da artık pes, yazıklar olsun diyorsun.

Rahmetli Süleyman Demirel'in meşhur "Dün dündür, bugün bugündür" sözü hiç geçerliliğini kaybetmiyor. Tabii ki burada karakter devreye giriyor, karakteri sağlam olan kişiler dün olduğu gibi bugün de duruşunu bozmuyor.

Dediğim gibi işin içine menfaat ve para girince bazı insanlar bir anda fırıldak gibi dönüveriyor işte. Çok yazık. İster kazanın, ister kaybedin ama duruşunuzu asla bozmayın beyler. Hayat bir yarış. Bir kez geldiğiniz bu dünyada kendinize "Adam gibi adamdı" dedirtin bence. Bu çok daha önemli!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi