Tuhaf Amerikan Yasaları

ABD'nin çeşitli eyaletlerinde bir zamanlar çeşitli nedenlerle konmuş, ancak zaman içinde tüm geçerliliklerini yitirmiş yüzlerce yasa vardır. İşte bu yasalardan bazı örnekler:
n Alabama eyaletinde bir erkeğin karısını kendi baş parmağından daha kalın olan bir sopayla dövmesi, bir insanın kilisede gülüşmelere yol açabilecek gariplikte takma bıyık takması ve Pazar günleri domino oynamak ve demiryolu hattına tuz dökmek yasaktır. Son suçun cezası ölüm bile olabilmektedir.
n Alaska'da ren geyiklerine alkollü içki vermek yasaktır. Ayı avlamak serbesttir ama uyuyan bir ayıyı ciddi bir neden olmadan uyandırmak da yasaktır.
n Arizona eyaletinin Tucson kentinde kadınların pantolon giymesi, Globe kentinde halka açık yerlerde bir Kızılderiliyle kağıt oynamak, Glendale kentinde geri geri araba sürmek yasaktır.
n Arkansas'ta bir erkeğin karısına ayda bir kereden fazla dayak atması, Fayetville kentinde "yaşayan herhangi bir canlı"yı öldürmek, Little Rock kentinde ise sokakta flört etmek yasaktır. Son suçun cezası bir ay katıksız hapistir.
n California eyaletinin Pasadena kentinde sekreter bir bayanın erkek patronuyla aynı odada yalnız kalması, avcı ruhsatı olmadan fare kapanı kurmak, Long Beach kentinde mini golf sahasında etraftan duyulabilecek şekilde küfür etmek, San Francisco kentinde birisinin araba camını kullanılmış iç çamaşırı ile silmesi, Los Angeles kentinde ise mahkeme salonunda tanık koltuğundayken ağlamak yasaktır.
n Colorado eyaletinin Logan County kentinde uyuyan bir kadını öpmek ve Pueblo kentinde ise kent sınırları içinde karahindiba "yetişmesine izin vermek" yasaktır.
n Connecticut eyaletinin Hartford kentinde köpek eğitmek, kullanılmış tıraş bıçaklarını çöpe atmak ve bir erkeğin karısını pazar günleri öpmesi yasaktır. New Britain kentinde ise itfaiye arabalarının yangına giderken bile uymak zorunda oldukları hız sınırı saatte 45 km.dir.
n Delavvare eyaletinde yanınızda yeterli su ve yiyecek olmadan sulak arazilerin üzerinden uçmak yasaktır. En küçük göller ve dereler dahil!
n Florida eyaletinin Miami kentinde pazar günü paraşütle atlayan bekar kadın hapse girebilir, Sarasota kentinde ise üzerinde mayo varken şarkı söylemek yasaktır.
n Georgia eyaletinin Columbus kentinde evinin önündeki verandada uygunsuz biçimde oturmak, Quitman kentinde bir tavuğun caddede karşıdan karşıya geçmesi, vitrin mankenlerinin elbiselerini vitrin perdeleri açıkken değiştirmek yasaktır.
n Hawaii eyaletinde üzerinde mayoyla sokaklarda dolaşmak yasaktır.
n Idaho eyaletinin Pocatello kentinde yayaların ve araç sürücülerin "şehrin şöhretini zedeleyecek biçimde" kaş çatarak, diş gıcırdatarak, sinirli veya morali bozuk görünerek trafiğe çıkmaları yasaktır. Ayrıca sevgiliye armağan olarak verilecek şeker veya çikolata kutularının 25 kilodan az olması yasaktır.
nIndiana eyaletinin South Bend kentinde maymunların sigara içmesi ve sarımsak yedikten sonra dört saat içinde tiyatroya gitmek yasaktır.
n Iowa eyaletinin Ford Madison kentinde itfaiyecilerin yangına müdahele etmeden önce on beş dakika süreyle prova yapmaları zorunludur.
Kansas eyaletinin Wichita kentinde bir kaynananın damadına kötü davranması damat için boşanma nedeni sayılmamaktadır. Lang kentinde kafasında hasır şapka olmayan bir katıla AĞustos ayında ana caddede dolaşmak yasaktır.
nNatomu kentinde çizgili tişört giyen birine bıçak atmak yasaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
AKTÜEL Arşivi