Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

UMUT VAR

Sabır ve hoşgörü ayı Ramazan'da oruç bazılarının başına vurmuş herhalde. Bakıyorum da bazı köşe yazarları ve televizyon yorumcuları yaptıkları değerlendirmelerde çok acımasızlar. Onlara göre Marsilya, Bankasya ligi ayarında, ne oynadığını bilmeyen, yetersiz bir takım. Eskişehirspor bu takımı rahat yenmeli, hatta üç dört fark atmalıymış. Keşke onların dediği gibi olsaydı. Ama adamlar profesyonel, buraya avantajlı bir skor almak için gelmişler. Ona göre oynadılar ve istediklerini de alıp gittiler.
Bu görüş tarzı futbolcularımızın sahada verdikleri mücadeleyi hor görmek, küçümsemek, hakkını vermemek olur ki; bana göre son derece yanlıştır. Marsilya'lı futbolcular sert, çabuk ve dirençliydiler. Sahaya iyi yayılıp, bizim hata yapmamızı beklediler. Buldukları hatayı da iyi değerlendirdiler. Kimse futbolcularımızın verdikleri mücadeleyi yabana atmasın. Sahada kıran kırana, tam bir kupa maçı mücadelesi oldu. Yenilen talihsiz golden sonra da pes etmedik, önce beraberliği, ardından galibiyeti kovaladık. Futbolcularımız şahane bir atmosfer oluşturan taraftarımıza galibiyet hediye edebilmek için çok uğraştılar. Ama olmadı. Buna rağmen taraftarlar maç sonunda onları alkışlayarak mücadelelerini takdir ettiklerini gösterdiler. Bu bile bazılarına kapak olmamış demek ki, onlar hala konuşmaya devam ediyorlar. Neymiş, Eskişehirspor'u sevdikleri için böyle yapıyorlarmış. Geçin bunları geçin, böyle sevecekseniz hiç sevmeyin.
Gelelim Fransa'daki rövanş maçına. İşimiz çok zor. Ama ilk maç gösterdi ki onlar için de kolay olmayacak. Şunu belirtmek isterim ki; Marsilya skor avantajını düşünerek, öyle golsüz beraberliğin üstüne yatacak bir takım değil. Maçın başında hemen bir gol bularak bizim direncimizi kırmak isteyeceklerdir. Bu yüzden ilk 20 dakika çok önemli. Maçı orta sahada tutmak ve hızlı oynamak zorundayız. Topun kontrolünü Marsilya'lılara bırakır ve baskılarını kabullenirsek bizim için kötü olur. Bu maç her türlü sonuca açık... Eğer Fransa'da turu geçersek muhteşem olur. Ama geçemezsek de karalar bağlamaya gerek yok. Çünkü ilk maçtan sonra hakikaten çok umutlandım. Bizim futbolcular ligdeki her maç bu mücadeleyi göstersinler seneye biz yine Avrupa Kupalarına katılır, yine Avrupa Kulüplerini misafir ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi