4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SAĞLIK TURİZMİ VE FİZYOMER

Sağlık Turizmi, son yıllarda, turizm destinasyonu içerisinde, büyük bir önem kazanmış, ve ülkelerin, hizmet ihracat kalemlerinde önemli bir pay almaya başlamıştır. Sağlık turizm, tüm dünya da yaklaşık 100 miyar dolarlık ciroya sahiptir.
Türkiye ve Eskişehir'de, bu pastadan pay alabilir. Çünkü son yıllarda, ülkemiz ve Eskişehir' de, gelişmiş ülkelerdeki nitelikli sağlık hizmetleriyle, rekabet edebilecek düzeyde, sağlık hizmetleri sunan, sağlık kurum/kuruluşlarımız var. O nedenle de ülkemize, dünyanın dört bir yanından, tedavi amacıyla, turistler gelmektedir.
1990'lı yıllar sonrasında, ülkemizde kamu sağlık hizmetlerine ilaveten, özel sektörün de sağlık hizmetlerine, ciddi yatırımlar yaptı..Bu sağlık kuruluşlarımızdan biri de Eskişehir' de, faaliyet gösteren, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezidir.
Fizik tedavi konusunda, ülkemizin, Eskişehir, bölgenin markası haline gelen ve ünü tüm ülkeye yayılmaya başlayan FİZYOMERİ 'i, bir yakınımın tedavisi nedeniyle ziyarette, Fizyomer' in, kurucusu, Sayın Uz. Dr Türkan TÜNERİR' FİZYOMER' le ilgili, sohbet ettik.
Fizyomer' in, kurucusu, Sayın Uz. Dr Türkan TÜNERİR' i, Devlet Hastanesi' nde görevli olduğu yıllarda, tanımıştım. Hastaya, tedavi, ne kadar sürede yapacağını, risk ve tehlikelerini, yakın, uzak yan etkilerini, başka seçenekler olup olmadığını, sonuçta nelerin meydana geleceğini, yaşamının, bu süreçte nasıl etkileneceğini, tüm ayrıntıları ile anlatırdı.
Devlet Hastanesi'nde, 12 yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak çalıştı. 2000 yılında, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni (Fizyomer) kurdu, 16 yıl özveriyle çalışan bir ekiple, Eskişehir'e ve çevre illerdeki hastalara, başarılı hizmet verdi.
FİZYOMER 'in, hizmet binası,5 bin 600 metrekare kapalı alana sahiptir.
Binanın kapı genişlikleri, merdiven yükseklikleri, olması gereken tüm özellikleri, engelliler için, istenilen tüm özellikler burada gerçekleştirilmiştir. Türkiye'nin, en büyük özel fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezidir. Kapalı otoparkla hastaların araçlarından inip, asansöre binerek, tedavi salonlarına çıkma imkânı sağlanmıştır.
FİZYOMER' de, hastalar, akülü, engelli araçlarıyla, bina içerisinde rahatça gezebiliyorlar.Fizyomer' e, gidip gelen servisleri var. Belirli güzergâhlardan geçen ring hatları ve yaşlı hastaları, evinden bir taşıyıcı portör yardımıyla alarak getirilen, tedaviye alınan hastalar var.
FİZYOMER, hizmete açıldığında, kapasitesinin, 3'te 1'ini kullanılmış ama bu giderek, tam kapasiteye ulaşmış. Şu an tüm Eskişehirlilere, çevre illerden gelen hastalara, hatta yurtdışından gelen hastalara, tam teşekküllü hizmet verebiliyor.
FİZYOMER, alanında tıp teknolojisine sahip bir kuruluş olarak, yüksek yoğunluklu, lazer tedavisi, denge cihazı, magneto terapi, robotik yürüme cihazı, felç geçiren hastaların, çok erken dönemde yürümelerini sağlayan terapiler var.
Ayrıca çocuklar için, uygulanan, uzay terapisi sistemi var. Özel giysilerle, yürüyemeyen çocuklar, bu cihaza bağlanarak fizyoterapist eşliğinde, adım atmalarını sağlanıyor. . Hidroterapi havuz tedavisini, özellikle felçli çocuklarda, yetişkin hastalarda ve omurga erimelerinde, postür bozukluklarında, başarıyla kullanılıyor. Tedavi sonrasında da başarılı sonuçlar alınıyor.
FİZYOMER, hidroterapi havuzu ile de dikkat çekiyor. Bu havuz termal havuzdan farklıdır. Çünkü Termal havuz, çok sıcak olduğu için, içerisinde egzersiz yapılamıyor. Bu havuzda 28 ile 32 derece arasında ısıtılmış su kullanılıyor. Termal havuzlarda, hidroterapileri sadece ısıtmak için kullanılıyor. Kuruluşta, dışarıda hastanın yapamadığı egzersiz programlarını, suyun kaldırma gücünden, faydalanarak, hastanın egzersiz yapması sağlanıyor.
FİZYOMER' de, tıbbi olduğu kadar, zayıflamak ve sağlıklı kalmak isteyen kişiler içinde havuz kullanıyor. Zayıflamak isteyen, eğik duran kişiler, havuzda, su içi jimnastik, çıktığında da terapi mesajını yapıp, tedavisini sonlandırabiliyor.
Hizmet verilen bina, engelliler için düzenlenmiş bir binadır. Koridorların, bekleme salonlarının genişliği, tekerlekli sandalye kullanan hastaların, rahatlıkla dönebileceği genişlikte. Rampalarda, engelli kişiler, tekerlekli sandalyelerini, kendileri kullanabiliyor.
FİZYOMER' de, Akupunktur ünitesi de mevcuttur. Bu yöntem, dünya da yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Kilo vermede, migren tedavisinde, sigara bırakmada, ağrı tedavisinde kullanılıyor. Yeni gelecek cihazlarla da hastalara, .son teknolojik hizmetleri vermeye devam edecektir.
Sayın Uz. Dr Türkan TÜNERİR, kuruluşla ilgili hizmet ve gelişmeleri, sürekli değerlendiriyor ve sorguluyor. Dikkat ettik; alanı ile ilgili konularda, cümlelerini, özenle kuruyor. Türk kadınına da icraatı ile de örnek olurken, sağlık turizminde de makro düşünüyor
Sayın Uz. Dr Türkan TÜNERİR ve ekibini kutluyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi