4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESO AKADEMİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Çağımızda, dünyada ve ülkemizde, Mesleki Teknik Eğitimin, öneminin, çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen ve kabul edilen, bir gerçektir.
            Geleceğimizin, teminatı  olan gençlerimizin, ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle, hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında, en önemli unsur haline gelmesinde Mesleki Eğitimin, önemi çok büyüktür
            Ayrıca gelişmiş ülkeler,  mesleki ve teknik eğitimde, bireylerin teknolojiyi anlayıp kullanabilecek, temel becerilere, iletişim ve problem çözme becerilerine ve işbirliği içinde çalışabilecek disipline, sahip olmasına önem vermektedirler.
            Ülkelerin gelişmelerinde ve kalkınmalarında, sanayileşmenin ana unsuru olan bilgi birikimi, beceri ve iş alışkanlığına sahip olan yüksek verimi sağlayabilecek, insan gücünün meydana çıkarılması çağımızda her kesimin görevidir.
          Öğretmen evindeki bir programda da Milli Eğitim Bakanlarından, Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK, "Almanya’da, mesleki ve teknik okulların, yüzde 80’i, özel sektörün desteklediği okullardır. Bizde bu oran, yüzde 4 civarında" dedi.
             Elbette ülkemiz de mesleki öğretimin önemini bilen kişi/kişiler de var.  Bu insanlarımızdan ikisi de ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ ve ESOB Başkanı Sayın KÜPELİ ve ekipleri, Almanya’ da olduğu gibi, özel sektörde ilkleri başardılar.
              ESO, Türkiye’nin, en modern ve geniş kapsamlı, mesleki eğitim merkezlerinden biri  olan,  Türkiye’ de, bir ilk de  olan, ESO AKADEMİ’ yi hayata geçirdi.
             ESOB tarafından, da Özel Eskişehir  Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hayata geçirildi.
                Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (ESO AKADEMİ) projesi, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından gerçekleştirilen “Ortak Yarınlar Ödül Programı”nda Türkiye birincisi seçildi.
             Türkiye genelinde, 180 aday finale kaldı. Yapılan halk oylaması ve jüri kararı ile birinci seçilen, ESO Akademi projesi, istihdam ve eğitim konusunda, Gençlerin Yolunu Açan en başarılı proje olarak nitelendirildi.
              Birincilik ödülünü,  Ortak Yarın Programı Ödül Töreni’ne katılan, ESO Yönetim Kurulu, Başkanı, Sayın Celalettin KESİKBAŞ aldı.
               ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ, gençleri, işsizliği ve mesleksizlik sorunlarının çözümüne katkı sunabilmek için Mesleki Eğitim Merkezi projesinin, hayata geçirildiğini belirttikten sonra,“Gençlerimizin meslek bulamama sorununu ortadan kaldırmak ve alacakları eğitimlerle hayata başarılı şekilde atılabilmelerini sağlamak amacıyla kurduğumuz ESO Akademi Mesleki Eğitim Merkezi’ni köprüden önceki son çıkış olarak adlandırdık.” dedi.
                 ESO AKADEMİ, bünyesinde kurulan eğitim atölyelerinde, Eskişehir’ de,, en çok ihtiyaç duyulan alanlarda, eğitim verilmektedir.. Merkezde simülasyon merkezinin ve  mevcut okullarımız da  proje içinde, yer alan, sahip olduğu eğitim modeli ile kursiyerlere, hem yüksek standartlarda mesleki eğitim,  hem de uygulamalı üretim olanakları sunan, İçinde barındırdığı, endüstriyel altyapı ile ülkemizin örnek teşkil eden, mesleki eğitim merkezlerinden biridir.
              Geçen hafta Cuma günü Eskişehir Sanayi Odası tarafından yürütülen, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün ortak olarak yer aldığı “Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi” (ESO-AKADEMİ) yi ziyaret ettik.
            ESO Akademi Genel Müdür, Sayın Ahmet ÖZYAZICI ile yaptığımız görüşmede ESO AKADEMİ ve mesleki eğitim ile ilgili konulara hakimiyeti ve görüşleri özellikle de gelecek için düşündüğü projeleri ile dikkat çekti.
             Sayın YAZICI’ ya göre, ESO-AKADEMİ, bölgemizdeki nitelikli personel sorununun ortadan kaldıracak, 22-35 yaş aralığındaki işsiz insanlarımızın istihdam edilebilirliklerinin artıracak ve firmalarında işgücü ihtiyacını karşılayacaktır.
             Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin içerisinde, yaklaşık 3.000 m2 kapalı alanda kurulmuş olan ESO-AKADEMİ tamamen ESO tarafından, Eskişehir’deki tüm kuruluşlarımızın mesleki ihtiyaçlarını karşılayacak bir yaklaşımla yönetiliyor.
             Toplam yatırım bütçesi, 15 Milyon TL’yi aşan ESO-AKADEMİ Eskişehir sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda; CNC Eğitim Bölümü, Mekanik Atölye Bölümü, Endüstriyel Otomasyon Bölümü,  Elektrik-Elektronik Bölümü, Endüstri 4.0 Bölümü, STEM (Çocuklar için Fen ve Teknoloji) Bölümü, İş Makineleri, Forklift ve Kaynaklı İmalat Simülasyon Bölümü yer almaktadır.
              ESO-AKADEMİ, sahip olduğu teknik altyapı ve donanım ile ülke ve  Eskişehir sanayimize doğrudan hitap edebilecektir. Mesleki eğitim alanındaki çalışmaları ile de bugün olduğu gibi gelecekte de örnek olacaktır.
              Kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi