4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

DEVLETTE YÖNETİCİ OLMAK


             Devlette, yönetici olmak, kolay değildir. çünkü kişi/kişilerin, devlette,  devlet adamı olabilmesi için, her şeyden önce, milletin evladı olduğunu, hissetmesi, görev yaptığı kenti ve insanlarını sevmesi gerekir.
          Ayrıca devlet adamı, milletin, her ferdini, kendi öz evladı gibi görür ve ona göre davranır. Devletini, layıkıyla temsil eder, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olur.
          Konuşmalarında, ölçü sahibi olur.
          Nitekim Hz. Mevlana, "Söz, çıktığı ağza göre değer kazanır." demiştir. Onun için de devlet adamı, sözünün eri, başı dik, alnı açık, gözü pek, insan olur.
          Aslında yöneticilik, hayatta herkesin sahip olmayı arzu ettiği, bir mevkidir. Ancak her kişiye verilen her makam, çok büyük sorumluluklar getirir. Ayrıca yönetici, makamının, bir orkestra şefidir.
          İşinin ehli yöneticiler, toplumun, devletin, kentlerin, kurum/kuruluşların, yüz akıdır. O nedenle de görev, işi hakkı ile yapabilen, kimseler verilmelidir. Adam kayırmak, adama göre iş vermek ve atamalarda,  politik ve duygusal davranmak, atanan insanların, başarısızlığını,  önceden kabul etmektir.
           Ayrıca devlet adamı, devletin, olmazsa olmaz değerlerinden, asla taviz vermez. İcraatında, "POLİTİK" ve "ELİT" güçlere, yer yoktur.
            Ancak devlet adamının kapısı, herkese açık olmalıdır çünkü hiçbir insanımız, makamlarda, kalıcı değildir. Bugüne kadar, birçok, pek çok kişi, makam ve mevki sahibiydi. Hepsi de görevlerinden ayrıldı ama halka hizmet eden,  kapısı, halka açık olan insanlar, makamlardan ayrılsa da veya ebediye intikal etseler de, o makamlarda kalıcı oldular.
             Devlet adamı, binlerce insandan sorumlu olduğunu bilip, ona göre düşünür. İcraat yapar. Söylemlerinin ve icraatının da insanımız, özellikle de çocuk ve gençlerimiz için, bir eğitim olduğunu bilir.
            Ayrıca çağımızda, İşin ehli yönetici, kaynak yaratır, ya da var olan kaynakları, en iyi şekilde değerlendirir, insanları takım haline getirir, doğru insanları, doğru yerlere yerleştirir ve onların ihtiyaçlarını karşılar, doğru teknolojileri de alır
             Ayrıca yöneticiler, görevlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmek için, bazı yetenek ve özelliklere, sahip olmalıdırlar. Kendine güvenen ve başkalarına, güven verebilen, olgun kişilikli, ilişkilerinde samimi ve empati yapabilen, geleceği görebilen yöneticiler, çalıştıkları kurumların başarısında, önemli bir role sahip olurlar.
              Geçen hafta, ziyaret ettiğimiz, Sivirhisar’ a, yeni atanan Kaymakam Sayın Alparslan KILIç’ ı,  SEV yöntimi ile yaptığımız ziyarette, bu tabloyu, bir kez hatırladık. Sohbette, ortaya koyduğu ilkeler ve "Devlet Adamı" olma duruşu, örnek teşkil edecek nitelikdir.
               Sayın Alparslan KILIç, 1977 yılında Hollanda doğumludur. .İlk ve orta öğretimini Yozgat ilinde tamamladı. Ayrıca Kılıç, Ankara üniversitesi, Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden, Mezun olduktan sonra Kaymakamlık mesleğine intisap etti.
             Ayrıca Sayın KILIç,  Kayseri (Akkışla), Ardahan (çıldır), Edirne (Havsa) Kaymakamlığının ardından 2016 İdare Amirleri kararnamesi ile Diyarbakır İli Dicle İlçesi Kaymakamlığına atanarak göreve başladı. Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır. Ayrıca iyi derecede İngilizce bilmektedir.
               Sayın KILIç, sohbet süresince, eleştirilerinde, spesifik oldu. Olaylar ve sorunlara pozitif yaklaştı, ilçe ile görüşlerini bizimle yaplaştı. Sivrihisar’ dan da övgüle bahsetti.
                   Ayrıca bir yöneticide, sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahip olduğunu gördük.
                 Sayın KILIç, maddi ve manevi değerlere, önem veren bir devlet adamı olarak gördük.  ülke ve alanı ile ilgili sorunları hakkındaki görüş ve düşüncelerinde, buna tanık olduk. Akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlığı, her düşünce ve söyleminde hissettirdi.
                   Sayın KILIç, duruşu ve söylemleri ve fikirleri ile genç düşünen, risk alan, esnek, dinamik, duygusal ve benzer meziyetlere sahip bir yöneticimiz. olarak gördük. Halkımız, yardımcı olur.  kendisine imkân yaratılırsa, mutlaka başarılı olacaktır.
                Görevine,  kısa süre evvel başlamasına rağmen, Sivrihisar’ ın, “kültür, eğitim, ekomi, sağlık ve tarım” gibi, alanındaki sorunlarını, çözebilecek, bilgi, deneyim ve tecrübeye de sahiptir.
              Sayın KILIç, ilçe de turizm sektörünün, hayata geçmesi için, kamu ve özel sektör ve STK’  larla, işbirliğiyle, stratejik planlamaları yapabilecek, geçmişteki bu alandaki çalışmaların, yeniden gözden geçirerek,  bir yol haritasını hazırlayabilecek ve hayata geçirileebilecek,, bilgi ve deneyime de sahiptir.
             İlçe halkı, kurum/kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, takım ruhu içinde, kendisine destek olur, imkânları ölçüsünde de fedakârlık yaparak, her icraatına katkıda bulunur, kendisine de imkân yaratılırsa, görevinde mutlaka başarılı olacaktır.
                 Sayın Alpaslan KILIç’ ı, kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz…










Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi