4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ADSH EMEK SEMT POLİKLİNİĞİ

  İlimiz Emek Mahallesinde, Eskişehir Devlet Hastanesine bağlı polikliniklerin, Şehir Hastanemize taşınması ile boşalan Semt Polikliniğine, Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz, 5 Diş Hekimi ile Ağız ve Diş Sağlığı, Semt Polikliniği açılmış ve Emek Mahallemizde, vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlanmıştır.
            Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Emek Mahallesindeki semt polikliniğinde, Diş Muayenesi, Diş çekimi, Diş Dolgusu, Kanal Tedavisi, Diş Taşı Temizliği, Sabit ve Hareketli Protez Hizmetleri, verilmeye başlanmıştır
               Emek Mahallesi’ de, diş  semt polikliniği açan Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi,  1978 yılından, 2005 yılının, Şubat ayına kadar SSK Eskişehir Dispanseri adı altında hizmet veren kurum, 2005 yılında, Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle, Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adı altında hizmet vermeye başlamıştır.
          Eskişehir, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmet binası, yaklaşık 8700 m2’dir. Binada, 100 poliklinik, 1 engelli polikliniği, 1 nöbet hizmetleri polikliniği, 2 vardiya polikliniği, 1 genel ameliyathanesi ve 6 yatak kapasitesi ile hizmetleri verilmektedir.
          Polikliniklerin, yanı sıra fiziki alt yapısında bir acil hizmetler polikliniği, bir ameliyathane, 3 adet hasta odası, merkezi sterilizasyon ünitesi, protez laboratuarı ve 100 kişilik konferans salonu olan Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 2'si diş eti hastalıkları, 4'ü protez ve biri kanal tedavisi uzmanı olmak üzere 90 diş hekimi ile kent halkına hizmet veriyor. 
           Hastanede, biyokimya laboratuarında, Hemogram, Şeker, Kanama Zamanı, HBs AG, Anti HIV, Anti HCV, PT, APTT ve INR testleri yapılmaktadır. Biyokimya laboratuar hizmetleri, uzman personellerce verilmektedir.
            Hastanede, bulunan tam teşekküllü ameliyathanede, derin sedasyon altında diş çekim işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca ayrı bir ekiple, Evde Bakım Hizmetlerine yönelik, çalışmalar da mevcut olup, başvurular, “Hasta İletişim Birimi”ne yapılmaktadır.
            Hastanenin, sahip olduğu Sterilizasyon ünitesinde, 2 adet Basınçlı Buhar Otoklavı ile hizmet vermektedir. Hastalara, kullanılan her aleti barkodlama sistemi ile takip edip sterilizasyon işleminin ve steril malzemelerle, muayene ve tedavi işlemlerinin uygun şekilde yapılıp yapılmadığını, kontrol altında tutulmaktadır.
            Hastanede, çocuk ve bebek, ağız ve diş sağlığına, ciddi özen gösterilirken, Hastanede, çocukların, diş hekimine, severek gideceği bir ortam yaratılmıştır.
            Ağız ve Diş Sağlığı hastanesine ilçe  ilçe hastaneleri de bağlı olarak sağlık hizmeti sunarken, 5 hekimi ile Tepebaşı-Bağlar bölgesindeki semt polikliniği ile hizmet veriyor.
               Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevinde, bir diş polikliniği ile hafta içi, her gün hizmet veriliyor. Tutuklu ve hükümlülerin, tedavi imkanı bulduğu merkezde, muayene, diş çekimi, diş taşı temizliği, dolgu, hareketli ve sabit protez konusunda tedaviler uygulanabiliyor.
             Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Ar-Ge ve inovasyon konusuna, önem veriyor. Nitekim hastane, Türkiye’de ilk kez geliştirilen, “BARKODLU PROTEZ TAKİP SİSTEMİ”,  Antalya’da yapılan, VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde, iyi uygulama örneği olarak seçildi,
             Hastane yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde, Protez yapılacak hastaların, yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak ve onların memnuniyeti için, böyle bir yöntem geliştirdiklerini, ifade ettikten sonra, bu yeni uygulamanın, nasıl ortaya çıktığını ve özelliklerini de paylaştı.
              ülkemizde ilk defa geliştirilen, “BARKODLU PROTEZ TAKİP SİSTEMİ” ile diş tedavisinde, hangi hasta, ne zaman gelmiş, ara aşamalar, kaç defa tekrarlanmış, bunlar kayıt altına alınarak, diş tedavisinde, riski ortadan kaldırılıyor.
               Hastanede, hasta bakım kalitesinin geliştirilmesi, güvenli bir hasta bakım ortamının sağlanması, hasta ve çalışanlara yönelik, risklerin en aza indirilmesi, kalite iyileştirme ve hasta güvenliğinin sürekliliğinin sağlanması, hedefler i arasındadır.
            Hastanede, hijyen ve dezenfeksiyonu, ön plandadır. Her gün hastanenin tamamının günlük temizliğinin yapılmakta, ameliyathane temizliği, Poliknik temizliği, ortak alan temizliği, örnek teşkil edecek niteliktedir. Dezenfeksiyon ve strelizasyon fiziksel veya kimyasal yollarla yapılıyor.
           Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, sahip olduğu imkânları ve her icraatındaki performansı ile örnek bir kurumdur. Bu mükemmel performans, tesadüfen, ortaya çıkmıyor. En önemli unsur, hastane Başhekimi, Sayın Dt Soner Yılmaz ve ekibinindir.
             Kutluyoruz…




















Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi